ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάγεψε η συναυλία στο Ηρώδειο

μάγεψε-η-συναυλία-στο-ηρώδειο-289686

Τρεις χιλιάδες περίπου άτομα απόλαυσαν τη μεγαλειώδη συναυλία που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Ηρώδειο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας.

«Παρότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας, με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 1η Οκτωβρίου, η μεγάλη μουσική και χορευτική παράσταση «1906 – Ένα τραγούδι για τη Θράκη» του συλλόγου μας στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα θέαμα αξιώσεων, το οποίο θα μείνει στη μνήμη του για καιρό» αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Ζαφειρόπουλος.

Από τις πρώτες κιόλας νότες, συγκίνηση πλημμύρισε τον χώρο και οι μνήμες του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου ζωντάνεψαν, για να υπενθυμίσουν σε όλους τους παρευρισκόμενους την ιστορία του τόπου μας. Την ιδανική συνέχεια ανέλαβαν οι συνολικά 7 ερμηνευτές, 20 μουσικοί, 100 χορωδοί και 200 χορευτές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της εκδήλωσης. Αναμφισβήτητα, κορυφαία στιγμή ήταν η τιμητική βράβευση του σημαντικού μας καλλιτέχνη και διαχρονικού πρεσβευτή της παράδοσης, Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση για την παρουσία του στη γιορτή της Θράκης και την αναγνώριση της συμβολής του στη μουσική ιστορία του τόπου.

Ο Σύλλογος Αγχιαλιτών της Αθήνας ευχαριστεί ολόψυχα όλους τους συντελεστές για την πολύτιμη παρουσία τους και την ένθερμη συμμετοχή τους στο όραμά του για τη μεγαλειώδη αυτή βραδιά: τον εξέχοντα συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη και τους μουσικούς της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη, τον Ζαχαρία Καρούνη, τη Ζωή Παπαδοπούλου, τον Βαγγέλη Δημούδη και τη Μαρίνα Ζωγράφου για τις υπέροχες ερμηνείες τους, τον εξαίρετο Λευτέρη Ζέρβα, τον διακεκριμένο μαέστρο Σπύρο Λάμπρου και την παιδική του χορωδία, τον συγκινητικό αφηγητή Τάσο Νούσια που έδωσε τον τόνο της βραδιάς με το ηχόχρωμά του. Επίσης όλους τους παραδοσιακούς μουσικούς της Θράκης, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατό αυτό το αποτέλεσμα, καθώς και τους πολυάριθμους χορευτές, που γέμισαν με τα πιο φωτεινά χρώματα τον καμβά της μεγάλης μιας γιορτής.

Οι διοργανωτές απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους μουσικούς πρωταγωνιστές της βραδιάς, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

«Φυσικά, αποστέλλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον μεγάλο Χρόνη Αηδονίδη για την τιμή που μας έκανε, και πάνω απ’ όλα στον κόσμο που αψήφησε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες για να βρεθεί μαζί μας. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς υπογραμμίζει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Ο Σύλλογος Αγχιαλιτών της Αθήνας έχει αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή του στον πολιτισμό και την παράδοση, «οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η βραδιά αυτή ήταν μόνο η αρχή. Καλή αντάμωση» σημειώνει, κλείνοντας, ο ίδιος. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου