ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγική βραδιά σύγχρονου τραγουδιού από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα

μαγική-βραδιά-σύγχρονου-τραγουδιού-α-291857

Ένα ποιοτικό και καθιερωμένο πια μουσικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου αλλά και της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα, πριν από λίγες μέρες στο θέατρο του πολυχώρου «Άξιον Εστί» στην Άλλη Μεριά.

Μια μελωδική μουσική βραδιά αφιερωμένη στο σύγχρονο τραγούδι, με τη συμμετοχή των μαθητών των τάξεων των καθηγητών, Αποστολοπούλου Κατερίνας, Νέλλας Κωνσταντίνου και Σκούρτη Ιόλης. Παρούσα και η χορωδία της Σχολής, που έκλεισε την πολύ όμορφη εκδήλωση.

Η συναυλία έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει ένα μουσικό πρόγραμμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του και να παρακολουθήσει παράλληλα την εξέλιξη των μαθητών, που με την άρτια παρουσία τους ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα που συνεχίζει αδιάλειπτα τη μακρόχρονη πορεία της από το 1954 στην πόλη του Βόλου, με ιδρυτή τον αείμνηστο δάσκαλο, Αντώνη Τραγουδάρα.

Μια ακόμη επιτυχημένη μουσική συναυλία της Σχολής Τραγουδάρα, έρχεται να δώσει προστιθέμενη αξία στις δράσεις πολιτισμού της περιοχής, και μέσα από τον πολυσχιδή κύκλο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της να μυήσει τους μαθητές στη μουσική παιδεία. Η μουσική ως επιστήμη και τέχνη, αναπτύσσει σε κάθε άνθρωπο δεξιότητες εύστροφης κατανόησης και επικοινωνίας, με σκοπό να μοιραστούν οι καλλιτέχνες με τους ακροατές τα προσωπικά τους συναισθήματα αλλά και το μήνυμα που μεταφέρει η σύνθεση που εκτελούν. Σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη των διδασκομένων είναι η συμμετοχή τους σ’ αυτές τις δράσεις καθώς με την έκθεσή τους στο κοινό αποκτάται υψηλότερος αυτοέλεγχος, συγκρότηση και ετοιμότητα και καλλιεργείται η εξωστρέφεια. Μουσική εκπαίδευση από την παιδική ηλικία σημαίνει μεγαλύτερη ετοιμότητα για την ενήλικη ζωή και ένας πραγματικά εξευγενισμένος τρόπος για να διδαχθεί τον πολιτισμό ένα παιδί. Η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και συμβάλλει στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου που χαρακτηρίζει τη μουσική παιδεία της πόλης μας.

Ε.Π.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου