ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έναρξη χορευτικής περιόδου για το Ορμίνιο

έναρξη-χορευτικής-περιόδου-για-το-ορμ-293159

Ξεκινάει η χορευτική περίοδος για τον Αθλητικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πορταριάς «Το Ορμίνιο», αύριο Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 18:00, με τον αγιασμό και τις εγγραφές για τη νέα χορευτική περίοδο 2017 – 2018.

Ο Σύλλογος, έχοντας ως εφόδια την εμπειρία των 56 χρόνων λειτουργίας, αλλά κυρίως την αγάπη για την παράδοση και τον χορό, ξεκινάει και αυτή τη χρονιά, με μεράκι, το ταξίδι στα μονοπάτια της παράδοσης.

Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, με τη βαριά ιστορία του συνεχίζει ανανεωμένο και καλεί μικρούς και μεγάλους, έμπειρους και αρχάριους χορευτές, να συμμετέχουν σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη και τον Πόντο μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο. Λειτουργούν δύο παιδικά τμήματα και δύο ενηλίκων, το πρώτο παιδικό τμήμα από 4 μέχρι 7 ετών θα έχει μάθημα κάθε Σάββατο στις 5-6 μμ, το δεύτερο παιδικό τμήμα με ηλικίες από 8 έως 12 ετών κάθε Σάββατο 6-7μμ, ένα τμήμα ενηλίκων κάθε Τετάρτη 9-10μμ και το δεύτερο τμήμα ενηλίκων το Σάββατο 7-8μμ. Όλα τα μαθήματα θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Πορταριάς.

Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, ο σύλλογος διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα την παράδοση και τον χορό, όπως χριστουγεννιάτικη και αποκριάτικη γιορτή, συνδιοργάνωση με άλλους συλλόγους εκδήλωσης για τη ξενιτιά, παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, αλλά επίσης συμμετείχε με τα χορευτικά του τμήματα σε εκδηλώσεις εντός και εκτός της Μαγνησίας.

«Κύρια εκδήλωση για τον σύλλογό μας ήταν και θα είναι η αναβίωση του Πηλιορείτικου Γάμου. Φέτος εμπλουτίστηκε και σύντομα θα παρουσιαστεί και ντοκιμαντέρ για την ιστορία και την πολιτισμική αξία της αναβίωσης του Πηλιορείτικου Γάμου», τονίζουν τα μέλη.

Για τη νέα χρονιά έχουν ήδη οργανωθεί συμμετοχές του χορευτικού σε διάφορα φεστιβάλ εντός και εκτός Μαγνησίας, όπως Άνδρο και Μεσολόγγι, εκδρομές και επισκέψεις που επίκεντρο θα έχουν τον πολιτισμό και την παράδοση, καθώς και τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος. «Ο χορός ξεκινάει από τα δάχτυλα και ακουμπάει την ψυχή μας», λέει ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου κ. Μούτος Κωνσταντίνος (καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς – μουσικός) και υπόσχεται ένα υπέροχο ταξίδι στους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου