ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική βραδιά στο Ηρώδειο

μουσική-βραδιά-στο-ηρώδειο-296387

Πολύ σημαντική είναι η εκδήλωση παραγωγής του συλλόγου Αγχιαλιτών, που πραγματοποιείται την Κυριακή 1 η Οκτωβρίου στις 21:00 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Eνωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η πανθεσσαλική στέγη».

Ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος», στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου, συνεργάζεται με τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη και πραγματοποιεί μεγάλη μουσική και χορευτική εκδήλωση με τίτλο «1906 – Ενα Τραγούδι για τη Θράκη».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το νέο έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου με τίτλο «1906 – Αγχίαλος». Το έργο θα παρουσιαστεί από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και θα τραγουδήσουν οι: Ελένη Βιτάλη, Δημήτρης Μπάσης, Ζαχαρίας Καρούνης και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Σόλο βιολί ο Λευτέρης Ζέρβας. Αφηγητής ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο στη Θράκη και στον θρυλικό τραγουδιστή της Χρόνη Αηδονίδη. Τον Χρόνη Αηδονίδη θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τα χορευτικά συγκροτήματα του Λύκειου Ελληνίδων – Παράρτημα Παιανίας (χοροδιδάσκαλος Γιάννης Κοντογιάννης), της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (χοροδιδάσκαλος Γιώργος Παντζαρίδης), του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγινίου (Ανατολική Ρωμυλία – χοροδιδάσκαλος Δήμος Πραντσίδης), του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου (χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μπέας) και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Νέα Αγχίαλος» (χοροδιδάσκαλοι Τριαντάφυλλος και Μαρία Γκογκινούδη), οι Θρακιώτες τραγουδιστές Βαγγέλης Δημούδης και Μαρίνα Ζωγράφου με παραδοσιακή ορχήστρα της Θράκης (Νίκος Μποζόγλου – αρκοντεόν, Νεκτάριος Κοσμίδης – βιολί, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης – γκάιντα-καβάλι, Κωνσταντίνος Φόρτσας – κλαρίνο-γκάιντα-καβάλι, Τασούλα Κοσμίδου – κρουστά και Σπύρος Κούκος – λύρα), η Ελένη Βιτάλη, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ζωή Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση στηρίζουν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ), η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ), η Ενωση Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», η Ενωση Ανατολικής Ρωμυλίας (ΕΑΡ) και το Ιερό Ιδρυμα των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ).

«Καλούμε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας να συμμετέχουν, παρακολουθώντας αυτήν την πολύ σημαντική και υψηλής ποιότητας εκδήλωση μνήμης του συλλόγου Αγχιαλιτών» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου