ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λύκειο Ελληνίδων Βόλου: Θα ταξιδέψει και φέτος παλιούς και νέους χορευτές

λύκειο-ελληνίδων-βόλου-θα-ταξιδέψει-κ-308306

«Eμπάτε αγόρια στο χορό, κορίτσια στα τραγούδια ….», με τους στίχους από το γνωστό Ηπειρώτικο τραγούδι, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου δίνει το σύνθημα για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, που θα αρχίσει στις 2 Οκτωβρίου 2017 και θα ταξιδέψει παλιούς και νέους χορευτές, κάθε ηλικίας στην εκφραστική και αρμονική τέχνη του λαϊκού χορού.

Η παραδοσιακή μουσική, τα χορευτικά βήματα που την συνοδεύουν, οι αξιοθαύμαστες παραδοσιακές φορεσιές είναι, κατά κύριο λόγο, το τρίπτυχο που προσεγγίζει τη συγκεκριμένη δράση και αποτελεί ενδιαφέρουσα ενασχόληση για μικρούς και μεγάλους. Στις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις προτρέπεται η εκπαίδευση του παιδιού μέσω των αισθήσεων, όπου αναπτύσσεται η δημιουργική φαντασία και η μουσικότητα. Ο χορός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει το παιδί τον ρυθμό και να ελέγξει την ενστικτώδη διάθεσή του να κινηθεί. Η κίνηση και ο λόγος που σιγά σιγά συνοδεύεται από νόηση δίνουν τις πρώτες βάσεις για την αρμονία και τη μουσικοκινητική διαίσθηση που θα συντροφεύει την προσωπικότητά του σε όλη του τη ζωή.

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με εμπειρία από το 1965, που ίδρυσε την πρώτη χορευτική ομάδα, συνεχίζει με ανερχόμενη δράση την πορεία του, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό μελών στις χορευτικές του ομάδες στον Βόλο και τον Αλμυρό. Υποστηρίζεται από στελέχη-εμψυχωτές και αξιόλογους εκπαιδευτές, γνώστες του ελληνικού χορού. Οργανώνει με σεβασμό χορευτικές και μουσικές παραστάσεις που υμνούν και αναδεικνύουν τον πλούτο του πολιτισμού μας συνδέοντάς τον με την σημερινή πραγματικότητα, αφού ο χορός αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο στοιχείο στη ζωή την Ελλήνων.

Συμμετέχει σε επιλεγμένες εκδηλώσεις, φεστιβάλ χορού και πραγματοποιεί εκδρομές, γλέντια παίρνοντας πάντα αφορμή και έμπνευση από στοιχεία και έθιμα της λαϊκής παράδοσης. Στις 19 Ιουνίου πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας με μεγάλη επιτυχία την ετήσια παράσταση των παιδικών ομάδων που είχε τίτλο «τούτο το καλοκαιράκι», στην οποία εμφανίστηκαν 230 παιδιά με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, ταξιδεύοντας τους θεατές στα καλοκαιρινά έθιμα και πανηγύρια της χώρας. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, οι χορευτικές ομάδες του Λ.Ε.Β εμφανίστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Λ.Ε Ικαρίας και γνώρισαν τις ιδιαίτερες ομορφιές και τα πανηγύρια του νησιού. Στις αρχές Αυγούστου η χορευτική ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού συμμετείχε στο φεστιβάλ στο Ferrazzano της Κεντρικής Ιταλίας. Επίσης η χορευτική ομάδα του Βόλου συμμετείχε στην ετήσια 15η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση του Δήμου Σερρών, ύστερα από πρόσκληση του εκεί Λυκείου των Ελληνίδων.

Οι χορευτικές ομάδες το Λ.Ε.Β αποτελούν μια ευχάριστη και υγιή ενασχόληση που δίνει αξία στο ελεύθερο χρόνο και πολύ σύντομα αποδίδει έντονα συναισθήματα, εκτόνωση, ευεξία, συναναστροφή και ευχάριστη διάθεση.

Οι εγγραφές άρχισαν από την περασμένη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στα τμήματα εκμάθησης ελληνικών χορών για παιδιά και ενήλικες που θα λειτουργήσουν στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς. Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από ηλικίας πέντε ετών. Τα μαθήματα ξεκινούν απότη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στον Βόλο. Πληροφορίες-εγγραφές στο γραφείο του Λ.Ε.Β (Κοραή 79) καθημερινά, τηλ. 2421033938-2421305753καιώρες 10:30-14:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου