«Θεατροταξίδια» για παιδιά από την Πειραματική Σκηνή

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-07, 14:35:06
«Θεατροταξίδια» για παιδιά από την Πειραματική Σκηνή

Μετά το δημιουργικό ταξίδι της περσινής χρονιάς στον κόσμο του θεάτρου με τα παιδιά στην Πειραματική Σκηνή, ξεκινούν και πάλι τα «Θεατροταξίδια» για παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Οι συναντήσεις της ομάδας για τη φετινή χρονιά θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας, ενώ νέες εγγραφές μπορούν να γίνονται στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο 10 με 12π.μ ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στην παρέα παίζουν, δημιουργούν, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα από το θέατρο. Με κινητικές ασκήσεις και ασκήσεις φαντασίας, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στον χώρο, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους. Με την παντομίμα αναπτύσσουν την προσωπική τους αντίληψη και τη σωματική τους πειθαρχία. Με τους αυτοσχεδιασμούς και τη δραματοποίηση τα παιδιά πλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα σωστή άρθρωση και ορθοφωνία. Η φαντασία τους εκδηλώνεται και αναπτύσσεται, αφού συχνά επινοούν τις δικές τους ιστορίες, παίρνοντας ερεθίσματα από εικόνες, ήχους και αντικείμενα.

Θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά για να κατασκευάσουν τα δικά τους σκηνικά και κοστούμια, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν φίλους και θα μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν ομαδικά και να συμμετέχουν δημιουργικά στην ολοκλήρωση ενός θέματος.

Στη διάρκεια των οκτώ ετών λειτουργίας τους, τα «Θεατροταξίδια» παρουσίασαν στο κοινό τα έργα: «Η ζωή είναι ωραία», «Το κόκκινο κουβάρι», «Ελάτε να παίξουμε με τις σκιές μας», «Φρικαντέλα», «Ειρήνη» και «Όρνιθες», «Ο Μανωλάκης γυρεύει τον Θεό», «Μερικοί το προτιμούν Ελληνικό», «La strada», «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Τα Χριστούγεννα του κυρ- Αλέξανδρου» και «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»...

Το εργαστήρι εμψυχώνουν η παιδαγωγός-ηθοποιός Βάσω Μπέλιου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής.

Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλέφωνο: 6944388045.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=