ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίσημη πρεμιέρα στον Βόλο για το «American Made»

επίσημη-πρεμιέρα-στον-βόλο-για-το-american-made-325668

Στον Βόλο θα είναι στραμμένα όλα τα φώτα των σινεφίλ μεθαύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, καθώς τα Village θα φιλοξενήσουν σε πανελλαδική πρώτη μετάδοση την πρεμιέρα της καινούργιας ταινίας του Τομ Κρουζ «American Made». Η ταινία είναι παραγωγής της εταιρείας 1821 ΜEDIA GROUP, που ανήκει στον χαρισματικό Βολιώτη Τέρι Ντούγκας και τον γνωστό εφοπλιστή Πάρι Κασιδόκωστα. O Τέρι Ντούγκας ήταν εκείνος ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία η πρεμιέρα προβολής της ταινίας στους κινηματογράφους της Ελλάδας να γίνει στην πόλη του, τον Βόλο.

Οι προβολείς στα village του Βόλου θα ανάψουν στις 8 το βράδυ και όσοι θα παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ταινία, η οποία σύμφωνα με τις κριτικές που έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα, αναμένεται να καθηλώσει το κοινό. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Στην Αμερική το έργο θα προβληθεί μέσα στο χειμώνα.

Το «American Made» παρουσιάζει ένα από τα ανείπωτα σκάνδαλα της CIA, μέσα από την αληθινή ιστορία ενός πιλότου, τον οποίο υποδύεται ο Τομ Κρουζ. Ο δημοφιλής ηθοποιός και ο σκηνοθέτης Νταγκ Λίμαν συνεργάζονται σε μία περιπέτεια παρανομίας και διαπλοκής, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Μπάρι Σιλ.

Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας οικογενειάρχης που αγαπά τη γυναίκα του, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να έχει μία διπλή ζωή. Μετατρέπεται στον απόλυτο αντιήρωα που παραβλέπει τους κανόνες: Από τη μία εργάζεται ως πληροφοριοδότης της CIA και από την άλλη μεταφέρει λαθραία ναρκωτικά για λογαριασμό ενός καρτέλ, στο οποίο εμπλεκόταν και ο Πάμπλο Εσκομπάρ. Έτσι, καταφέρνει να έχει αμύθητα κέρδη και να ζει μία περιπετειώδη ζωή, γεμάτη ρίσκα και ανατροπές. «Σήμερα που όλα ελέγχονται και παρακολουθούνται, αυτό που εκείνος και οι πιλότοι του έκαναν μοιάζει εξωφρενικό…», σχολίασε πρόσφατα για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Τομ Κρουζ.

Με την υπογραφή του Τέρι Ντούγκας

Στο «American Made», δίπλα στον Τομ Κρουζ πρωταγωνιστούν οι: Σάρα Ράιτ, Ντόναλ Γκλίσον, Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας είναι η 1821 ΜEDIA GROUP που ανήκει στον Τέρι Ντούγκας και τον Πάρι Κασιδόκωστα, ο οποίος έχει καταφέρει να κατακτήσει το Χόλυγουντ με το ταλέντο του στη σκηνοθεσία και την παραγωγή.

Ο Νεκτάριος -όπως είναι το βαφτιστικό του όνομα- γεννήθηκε στις 25 Μαΐου το 1977 στο Βανκούβερ του Καναδά. Όταν ήταν σε πολύ μικρή ηλικία μαζί με τους γονείς του επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Βόλο, όπου και τελείωσε το σχολείο. Παιδί φτωχής οικογένειας, έφυγε για το Τορόντο, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να σπουδάσει οικονομικά. Το 1996 όμως, ένα μάθημα εισαγωγής στην 7η Τέχνη ήταν η αρχή για να ξεκινήσει το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο του θεάματος. Ταξίδευσε στο Λος Άντζελες, με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη και μοναδικό του όπλο την πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας – εξ ου και το Τέρι, έτσι τον φώναζαν από τα παιδικά τους χρόνια οι φίλοι του στον Βόλο.

Γράφτηκε στη σχολή κινηματογράφου του UCLA. Ξεκίνησε βοηθώντας στην παραγωγή βιντεοκλίπ, αργότερα όμως κάνοντας παρέα με γόνο της οικογένειας Guggenheim (του περίφημου μουσείου), είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τον παραγωγό Μαρκ Γκόρντον, ο οποίος ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο του θεάματος.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία είναι όταν έγινε η συνεργασία με τον Παντελή Βούλγαρη για τη γνωστή ταινία «Νύφες», ενώ ακολούθησε το «Time to kill» με τον Νίκολας Κέιτζ.

Το 2005 γνωρίστηκε με τον Πάρι Κασιδόκωστα, με τον οποίο ίδρυσαν την 1821 Media Group. H 1821 Media Group, είναι μία εταιρεία παραγωγής και χρηματοδότησης ταινιών που εξειδικεύεται στην παραγωγή ταινιών τόσο για την τηλεόραση όσο και για τις κινηματογραφικές αίθουσες. Επίσης, είναι μία εταιρεία που έχει καταφέρει να κάνει πολύ καλές συνεργασίες με μεγάλα studios, με πολύ γνωστούς ηθοποιούς όπως η Νάταλι Πόρτμαν αλλά και με τον θρύλο των comic Σταν Λι.

Μετά τον «Κύριο κανένα», η εταιρεία τους ανέλαβε χρέη παραγωγών στο «Extreme Sommer» που προβλήθηκε από την τηλεόραση του ALPHA. Η κωμωδία «The invention of lying» και η ταινία τρόμου «The box», με την Κάμερον Ντίαζ προβλήθηκαν στις αμερικανικές αίθουσες το 2009, το ντοκιμαντέρ «With Great Power: The Stan Lee Story» το 2010, η ταινία «And While We Were Here» το 2012, η ταινία δράσης «Machete Kills» το 2013, το θρίλερ «Extraterrestrial» το 2014, την κωμωδία «Grandma» η οποία έκανε πρεμιέρα στις 30 Ιανουαρίου το 2015 στο φεστιβάλ «2015 Sundance Film Festival» και η ταινία «Run the Tide» επίσης το 2015 κ.ά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου