ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αννα Φόνσου: «Ο Βόλος διαθέτει ένα από τα καλύτερα ΔΗΠΕΘΕ»

αννα-φόνσου-ο-βόλος-διαθέτει-ένα-από-τ-326914

Την πολύ θετική της άποψη για το Βόλο και το πολιτιστικό προφίλ της πόλης εκφράζει η Αννα Φόνσου, η οποία μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με αφορμή την παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. στο Θερινό θέατρο Βόλου, προκειμένου να ενισχυθεί το «Σπίτι του ηθοποιού».

Η σταρ του θεάτρου και του κινηματογράφου με την μεγάλη καρδιά και τα φιλάνθρωπα αισθήματα, η οποία δημιούργησε το «Σπίτι του ηθοποιού», έχοντας ως οδηγό το αστέρι της προσφοράς και της αλληλεγγύης, καταθέτει τις σκέψεις και τα μελλοντικά σχέδιά της, τονίζοντας ότι για την ίδια είναι έργο ζωής η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ο «Μπακαλόγατος», η μεγάλη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού από τη θεατρική παρέα Συκής του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης», μετά τη θριαμβευτική επιτυχία που είχε στην καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλο το Πήλιο, θα παρουσιαστεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Παγασαίου, επιστήθιου φίλου της Αννας Φόνσου. Όπως επισημαίνει η ίδια «ο Σταμάτης Παγασαίος που οργανώνει αυτή την παράσταση, γνωρίζει την αγωνία μου για το «Σπίτι του ηθοποιού» και μας ενώνει αυτή η προσπάθεια, εκτός του ότι είναι καλός ηθοποιός».

Το «Σπίτι του ηθοποιού» είναι ένα τεράστιο έργο, το οποίο φροντίζει η ίδια καθημερινά με πολύ αγάπη, για να είναι ευχάριστη η διαμονή των τριάντα φιλοξενούμενων. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ γενναιόδωρη πρωτοβουλία, η οποία πηγάζει από την ίδια την ζωή της, καθώς, όπως ομολογεί: «Υπήρξα πολύ φτωχιά στη ζωή μου και ξέρω τι σημαίνει να είσαι στο δρόμο».

Με αφορμή την παράσταση που θα γίνει στο Βόλο για καλό σκοπό, η ίδια υπογραμμίζει ότι «σχεδιάζω μια θεατρική περιοδεία και θα ήθελα να έρθω να παίξω στο Βόλο, γιατί είμαι ερωτευμένη με την πόλη σας. Θα ήθελα να δραστηριοποιηθεί περισσότερο το ΔΗΠΕΘΕ, γιατί πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα ΔΗΠΕΘΕ το θέατρο του Βόλου και θα μου άρεσε να λειτουργήσει και πάλι, για να μας καλέσει κι εμάς να παίξουμε. Θα ήταν πολύ καλό νομίζω».

Στο μεταξύ, η Αννα Φόνσου θα παραβρεθεί στην εκδήλωση για το «Σπίτι του ηθοποιού» και θα μιλήσει για την μεγάλη προσπάθεια, που αποτελεί φάρο προσφοράς σε πανελλήνια βάση.

Η ίδια βιώνει συναισθήματα χαράς και ανακούφισης για κάθε καινούργια πρωτοβουλία που αναπτύσσεται, προκειμένου να βοηθηθεί το συγκεκριμένο έργο, ενώ αναφέρει από καρδιάς: «Δεν ξέρω αν είναι σπουδαίο αυτό που έκανα και με βράβευσε και η Ακαδημία Αθηνών για το «Σπίτι του ηθοποιού». Το «ευχαριστώ πολύ», μου έχει δώσει τη δυνατότητα να μην γερνάω, να μην πλήττω, να φύγω λίγο από τον εαυτό μου, να μην παίζει ρόλο το εγώ, πάρα μόνο το εμείς. Οι άνθρωπου που μένουν εκεί, δεν πρέπει να νιώθουν υποχρέωση. Αντίθετα, εγώ νιώθω υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους, γιατί η χαρά μου είναι τόσο μεγάλη, που τους ευχαριστώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου