ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

140 Βολιώτες επί σκηνής στο Ηρώδειο

140-βολιώτες-επί-σκηνής-στο-ηρώδειο-330724

Μεγάλη τιμή για τον Βόλο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Ηρώδειο, με τη συμμετοχή του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, και συγκεκριμένα 140 ατόμων πάνω στη σκηνή.

Μια εκδήλωση πολιτισμού, τέχνης και ανθρωπιάς κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης η αποψινή, όπου ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής με τη μοναδική Μαρία Φαραντούρη και την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, θα ταξιδέψουν το κοινό στα συγκλονιστικά μουσικά μονοπάτια του οικουμενικού μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Συμπράττουν: Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου (Διδασκαλία Σύλβια Τσιμπανάκου), η χορωδία «ΙΩΝΙΑ» (Διδασκαλία Κορνηλία Φραγκογιάννη), υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Βολιώτη μαέστρου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά.

Ο Βόλος βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο των μεγάλων διοργανώσεων, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βλιώρας, «αυτός είναι ο στόχος μας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο Βόλος να είναι ένα σημείο αναφοράς, και το έχουμε τηρήσει πιστά μέσα από τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που έχουμε φέρει στην πόλη», αναφερόμενος, παράλληλα στο παγκόσμιο πόλο και τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο το βράδυ στο ανάκτορο της αρχαίας Δημητριάδας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ τόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον Βόλο το γεγονός ότι ένας τόσο σημαντικός σύλλογος όπως είναι ο σύλλογος «Ελπίδα», που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα τιμήσει τον μεγαλύτερο συνθέτη της Ελλάδας τον Μίκη Θεοδωράκη και ζήτησαν να συνδράμουμε κι εμείς με τις δυνάμεις που έχουμε, σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή, προσέθεσε ο ίδιος, πολύ μεγάλη πρόκληση και ανεβάζει τον πήχη ψηλά για τα δεδομένα τα δικά μας και τα μουσικά δρώμενα της πόλης».

Τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης που τον διακατέχουν εξέφρασε επίσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Ανδρέας Μιμαίος, ο οποίος τόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη η συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Είναι πολύ σημαντικό, προσέθεσε ο ίδιος, το γεγονός ότι συμμετέχουν σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, μαζί με τους καθηγητές τους και μουσικούς, εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες τους, στο πλαίσιο του διδακτικού χαρακτήρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου».

Η αποψινή πολυαναμενόμενη συναυλία αποτελεί το θέμα συζήτησης, όχι μόνον τοπικά αλλά και πανελλαδικά, ενώ πολλοί Βολιώτες θα μεταβούν απόψε στην Αθήνα για να την παρακολουθήσουν. Παράλληλα, θα αναχωρήσουν πούλμαν από το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας σήμερα το πρωί, μεταφέροντας στην Αθήνα τους συμμετέχοντες αλλά και τους γονείς τους, οι οποίοι επιθυμούν να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν απόψε τα παιδιά τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου