ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προετοιμασία για το Ηρώδειο

προετοιμασία-για-το-ηρώδειο-332494

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται οι Βολιώτες μουσικοί – μέλη της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, μαζί με τον διακεκριμένο πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, προκειμένου να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη συναυλία που πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για τη στήριξη των παιδιών της «Ελπίδας», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής συναυλίας για το Ίδρυμα «Ελπίδα», παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, του Μίκη Θεοδωράκη και της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Στη συναυλία, όπου συμμετέχει ο Στέφανος Κορκολής, θα παραστεί ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ τα έργα που θα παρουσιαστούν θα ερμηνεύσουν η Μαρία Φαραντούρη και η Σοφία Μανουσάκη. Στις τοπικές δυνάμεις του Βόλου που συμπράττουν στην παραπάνω συναυλία, καταγράφονται η Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βόλου και η Χορωδία «Ιωνία», ενώ διευθύνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη των παιδιών της «Ελπίδας».

Στο μεταξύ η Καμεράτα συμμετείχε στην ηχογράφηση πέντε τραγουδιών του νέου δίσκου του συνθέτη Στέφανου Κορκολή, τα οποία αφορούν μελοποιημένη ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη με τη φωνή της Σοφίας Μανουσάκη. Με την ολοκλήρωση του δίσκου του Στέφανου Κορκολή με τη μελοποιημένη ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, το σύνολο των κομματιών του δίσκου θα παρουσιαστεί από την Καμεράτα του ΔΩΒ σε σειρά συναυλιών.

Καλλιτεχνικό γεγονός αποτελεί, παράλληλα, για τον Βόλο, η συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι που συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στο Αρχαίο Ανάκτορο της Δημητριάδος στα Πευκάκια Βόλου, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 9 η ώρα το βράδυ.

Η Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα παρουσιάσει στο Ανάκτορο της Αρχαίας Δημητριάδος τη «Λαϊκή Αγορά» του Μάνου Χατζιδάκι σε ενορχήστρωση του Νίκου Κυπουργού, με τις φωνές της Έλλης Πασπαλά και του Ηλία Λιούγκου. Το έργο παρουσιάζεται για δεύτερη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο με τη συγκεκριμένη ενορχήστρωση και ερμηνευτές. Σημειώνεται ότι τις συναυλίες της ορχήστρας διευθύνει ο μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, και την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου