ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γνωριμία με τα μουσεία της πόλης

γνωριμία-με-τα-μουσεία-της-πόλης-502299

Εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στην τοπική ιστορία προγραμματίζονται με αφορμή την δημιουργία του Μουσείου της Πόλης στα Παλιά και ενόψει και των Μεσογειακών Αγώνων που θα διοργανώσει ο Βόλος το 2013. Αναλυτικότερα το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας έχει προγραμματίσει για φέτος δίωρες επισκέψεις σχολικών τάξεων στο χώρο του Αχιλλείου, στις οποίες οι μαθητές θα έρχονται σε επαφή με πλούσιο πληροφοριακό -κυρίως εικονογραφικό- υλικό από την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στην πορεία των αιώνων. Στο τέλος τα παιδιά θα επιλέγουν ένα θέμα της τοπικής ιστορίας, το οποίο θα επεξεργαστούν περαιτέρω στην τάξη, και για το οποίο θα υπάρχει συνεχής υποστήριξη από το ΔΗΚΙ. Μια επίσκεψη στο τελευταίο θα φέρει σε άμεση επαφή τους μαθητές με αντικείμενα, έγγραφα και άλλα τεκμήρια. Ο πρώτος κύκλος των παραπάνω συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 11 Οκτωβρίου με 12 Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στα γραφεία του ΔΗ.Κ.Ι. (Μικρασιατών 81, κτήριο Σπίρερ, τηλ. 2421039644, www.diki.gr).
Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα εκπόνησαν, εξάλλου, από κοινού το ΚΔΑΠ Νεάπολης και το Στέκι Παιδιού του Δήμου Βόλου, με θέμα «Η Πινακοθήκη της Μεσογείου», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ιστορίας της τέχνης στην περιοχή της Μεσογείου και «Θάλασσα είναι…», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη θάλασσα, πλαισιωμένο με την έκθεση έργων από τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου. Κάθε πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 ώρες και χωρίζεται σε δύο ενότητες: Η πρώτη περιλαμβάνει την εκτέλεση της δομής του εκάστοτε προγράμματος μέσω οπτικοακουστικού υλικού και εμψύχωσης, ενώ στη δεύτερη ενότητα τα παιδιά έχοντας αποκτήσει ερεθίσματα και εικόνες, δημιουργούν τα δικά τους έργα στα εργαστήρια ζωγραφικής ή κεραμική.
Στο μεταξύ οι διοργανωτές της επιμορφωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον δεσμεύτηκαν ότι πολύ σύντομα θα αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκτελούνται στον Νομό καθώς και το τελευταίο τεύχος του «εν Βόλω» που είναι αφιερωμένο στην πολιτιστική μας κληρονομιά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου