ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής αναγνώριση για τον Δ. Κασλά

διεθνής-αναγνώριση-για-τον-δ-κασλά-502653

Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ με θέμα την ηρωική και μαρτυρική ζωή του Πουριανού ήρωα του ’40 Δημήτρη Κασλά, παραγωγής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, Δήμου Ζαγοράς και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Μετά τη συμμετοχή στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης η ταινία θα προβληθεί σε δύο ακόμη φεστιβάλ το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας (12ο Διεθνές Πανόραμα) που διεξάγεται 1-9 Οκτωβρίου και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας που πραγματοποιείται την ίδια περίοδο. Σε ότι αφορά ιδιαιτέρως στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας η ταινία επιλέχθηκε στο τμήμα «Ελληνικό Πανόραμα» και θα προβληθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ.
H ταινία, όπως και το λεύκωμα που επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Καπανιάρης (Ψηφιοποίηση – Τεκμηρίωση – Επιλογή – Κείμενα) με θέμα τον Δημήτρη Κασλά, προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, ενώ τον περασμένο Μάρτιο συμμετείχε κατόπιν επιλογής, στο τμήμα «Ελληνικό Πανόραμα» του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ταινία προβλήθηκε δύο φορές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στις 13 και στις 14 Μαρτίου, αποσπώντας αυθόρμητο χειροκρότημα από τους θεατές και θετικά σχόλια, ενώ είχε πολύ καλή επίδοση και στη ψηφοφορία κοινού. Λίγες μέρες αργότερα, στις 17 Μαρτίου, σε ξεχωριστή εκδήλωση από τη Νομαρχία Μαγνησίας και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προβλήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάγδαρη-Κώστα Ανέστη, την έρευνα, τεκμηρίωση, τα κείμενα και την ψηφιοποίηση ανέλαβε ο
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάγδαρης – Κώστας Ανέστης, Έρευνα -Τεκμηρίωση – Κείμενα Αλέξανδρος Καπανιάρης, την διεύθυνση φωτογραφίας ο Δημήτρης Κορδελάς, την μουσική ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, το μοντάζ επιμελήθηκε η Αθανασία Ξαφάρα, την αφήγηση ο Βασίλης Ευταξόπουλος, δεύτερη κάμερα ο Τάσος Νικολάου, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιάννης Γεωργιάδης, τον ήχο ρύθμισε ο Γιώργος Ζαγόρης.
Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει περισσότερα για την ταινία σε σελίδα στο facebook (Στην κόψη της Ιστορίας ταγματάρχης Δημήτρης Κασλάς και στα αγγλικά ON THE EDGE OF HISTORY MAJOR DIMITRIS KASLAS) αλλά και στο blog http://kaslas.blogspot.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου