ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρατούν την παράδοση

κρατούν-την-παράδοση-353616

Ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων διοργανώνεται στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

Ετήσιο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», πιστός στο ραντεβού του με την παράδοση διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μεθαύριο Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21:00 την ετήσια συνάντηση των τοπικών και όχι μόνο χορευτικών συγκροτημάτων στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του χωριού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πρωτοξεκίνησε πολλές δεκαετίες πριν, για να θυμούνται οι παλαιοί τα νιάτα τους και την ομορφιά τους, και να γνωρίσουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους τις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα αυτού εδώ του τόπου.

Σήμερα αποτελεί θεσμό και πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών που συσσωρεύονται τη συγκεκριμένη καλοκαιρινή βραδιά στη γραφική πλατεία του χωριού για να απολαύσουν όλοι μαζί τα δημοτικά τραγούδια και χορούς, και να γευτούν τα φαγητά και τα εδέσματα του κεντρικού εστιατορίου της πλατείας του χωριού.

Υπό τον ήχο του κλαρίνου, του λαούτου και των κρουστών, τα χορευτικά μέλη φορώντας τις όμορφες παραδοσιακές τους φορεσιές, θα χαρίσουν στους παρευρισκόμενους μια ακόμα αξέχαστη βραδιά

Φέτος, με αφορμή την συμπλήρωση 30 και πλέον χρόνων ζωής του συλλόγου, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στα πρωτοστατούντα ιδρυτικά μέλη της πρώτης διοικητής επιτροπής και του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, χάριν των οποίων η ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου «Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», έγινε πράξη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Μ.Σ. Γαρεφίου Αριδαίας, «Ορμίνιο» – Πορταριάς, Διμηνίου, «Κένταυρος» – Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Παίζουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Παντελάς – κλαρίνο, Αντώνης Βούλγαρης – λαούτο, Αναστασία Λύτρα – κρουστά, Μαρίνα Μπαρούτα – τραγούδι, Δημήτρης Χρηστάκης – τραγούδι.

Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6970285458 και 2428079719.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου