Το Πάσχα του καλοκαιριού

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-13, 16:43:57
Το Πάσχα του καλοκαιριού

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τη μεγίστη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας τιμά η Εκκλησία την ερχόμενη Τρίτη 15 Αυγούστου, και, όπως κάθε χρόνο, πλήθη πιστών αναμένεται να συρρεύσουν στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί: Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου και Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς.

Στο Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας αύριο παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η τελετή του Επιταφίου της Παναγίας, τα Εγκώμια σύμφωνα με το Τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ακριβώς όπως γίνονται στον τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους πέριξ του Ναού. Στις 11μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 2.30π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλου.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Ιερομ. Βαρνάβας Σαράτσης.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Χρήστου Μπούντη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Ιωάννης Μπουρτζής.

Στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Σπυρίδωνος Παγωνάρη.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

 

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=