ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στην Παναγία του καλοκαιριού

αφιέρωμα-στην-παναγία-του-καλοκαιριο-360504

Αφιερωμένη στο Πάσχα του καλοκαιριού ήταν η συναυλία που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας, αναδεικνύοντας σε κλίμα κατάνυξης, το βαθύτερο νόημα των ημερών που διανύουμε. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων του πολιτισμού κάθε ηλικίας, οι οποίοι παρακολούθησαν προσηλωμένοι την εκπληκτική απόδοση των καλλιτεχνών, οι οποίοι με οδηγό το ταλέντο τους, ερμήνευσαν τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία.

Τα τραγούδια ερμήνευσε ο Βασίλης Αγροκώστας, με την συνοδεία της Ορχήστρας «Ιωνία», υπό καλλιτεχνική διεύθυνση του Νεκτάριου Δεμελή, ενώ το αφηγηματικό σκέλος ανέλαβαν ο Ηλίας Λιαμής και ο Δημήτρης Καραβασίλης.

Η παραπάνω συναυλία ήταν ενταγμένη στις θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να τιμηθεί η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, το πρόσωπο της Παναγίας και ο ιστορικός Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας της Νέας Ιωνίας, από τους κατοίκους του Βόλου και τους επισκέπτες της πόλης. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ιωνίας.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι για το εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, όπως αυτό καθιερώθηκε να υλοποιείται επί σειρά ετών. Για τον φετινό εορτασμό, την επιμέλεια της ορχήστρας και του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Γιώργος και Νίκος Κερασιώτης. Με ρυθμούς παραδοσιακούς, αλλά και ευρωπαϊκούς, η ορχήστρα θα διασκεδάσει τους συμμετέχοντες με το πέρας της Αρτοκλασίας (περίπου 9.30 μ.μ.) έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόκειται για το μοναδικό πανηγύρι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, όπου εκτός από παραδοσιακούς χορούς, αποτελεί έθιμο το να χορεύονται και χοροί όπως βαλς και ταγκό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου