ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ της Αγχιάλου

ολοκληρώθηκε-το-φεστιβάλ-της-αγχιάλο-370249

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου, μια συνδιοργάνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου και του Συλλόγου των Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, υπό την αιγίδα της IOV.

Το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 28 Ιουλίου για να υποδεχτεί μουσικοχορευτικές ομάδες από την Ινδονησία, τη Σερβία, την Τουρκία και την Ελλάδα. Για τρεις ημέρες η καρδιά της Αγχιάλου χτυπούσε στους πολυποίκιλους ρυθμούς των αποστολών, με μια παρέλαση που ξεκινούσε από την κεντρική πλατεία και κατέληγε στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου. Κάθε βραδιά οι πολυπληθείς μουσικοχορευτικές ομάδες παρουσίαζαν διαφορετικά προγράμματα, με εντυπωσιακές φορεσιές και ιδιαίτερα ακούσματα.

Το ταξίδι αυτό έφτασε στο τέλος του την Κυριακή 30 Ιουλίου με τον καλύτερο τρόπο, καθώς μετά τις εμφανίσεις των χορευτικών πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι, με την αφιλοκερδή συμμετοχή του Γιώργου Πάγκαλου και της Αΐντα. Το γλέντι απογείωσε το κοινό και σφράγισε σε κλίμα χαράς μα και συγκίνησης τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν μεταξύ των αποστολών.

Οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες σε «όλους τους εθελοντές που μας στήριξαν καθημερινά στη διοργάνωση του φεστιβάλ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου “Η Δήμητρα” και τον πρόεδρο Ιωάννη Κίτσιο για την προσφορά των κρασιών που δόθηκαν ως δώρα στις αποστολές, και φυσικά όλους τους ανθρώπους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η ανταπόκριση αυτή μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτό το εγχείρημα, μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη μας και δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό» υπογραμμίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

Γνωστοποιείται, παράλληλα, ότι μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ, οι τυχεροί αριθμοί είναι:

1ος λαχνός – Ταξίδι στη Σικελία : αρ. 474

2ος λαχνός- Ταξίδι στη Σικελία: αρ. 488

3ος λαχνός- Laptop: αρ. 443

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου