ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα για το «Golden Festival»

πρεμιέρα-για-το-golden-festival-435564

Ανοίγει σήμερα στις 16.30 η αυλαία του βολιώτικου μουσικού θεσμού Golden R. Festival, το οποίο διαθέτει χιλιάδες ένθερμους οπαδούς. Οι συναυλίες θα διαρκέσουν επί τρεις ημέρες, έως και την Κυριακή στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, όπου θα εμφανιστούν 26 συνολικά καλλιτέχνες και συγκροτήματα, μεταξύ των οποίων οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Sofia Arvaniti, Rotting Christ, Αντίδραση, Innerwish, Psycho Choke, δεκατρία βολιώτικα και επτά ακόμα συγκροτήματα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Σήμερα, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, την αυλαία θα ανοίξουν τα δύο μεγαλύτερα συγκροτήματα, της αγγλόφωνης και ελληνόφωνης, ελληνικής μουσικής σκηνής, οι διεθνούς φήμης «Rotting Christ» και οι ιστορικοί «Αντίδραση», οι οποίοι για πρώτη φορά θα μοιραστούν την ίδια σκηνή και μάλιστα, σ’ ένα από τα καινούργια τραγούδια των «Αντίδραση», θα τραγουδήσει ο frontman των «Rotting Christ».
Το συγκρότημα των «Rotting Christ» απαρτίζουν οι : Σάκης Τόλης, φωνητικά, Γιώργος Βόκος κιθάρα, Ανδρέας Λάγιος, μπάσο και Θέμις Τόλης, ντραμς, οι οποίοι κάνουν αισθητή την μουσική παρουσία τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σάκης Τόλης «συνεχίζουμε ακάθεκτοι από την Σιβηρία, μέχρι την Νότια Αφρική». Η μουσική τους έχει ως αποδέκτες «όχι μόνο την νεότερη γενιά αλλά και πιο μεγάλους ανθρώπους, οι οποίοι νιώθουν την ανάγκη να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την ένταση της μουσικής» επισημαίνει η «φωνή» του γκρουπ και προσθέτει ότι «στην αποψινή συναυλία θα ερμηνεύσουμε τραγούδια από όλη την μουσική μας ιστορία». Τα μέλη του διάσημου γκρουπ δηλώνουν «ιδεαλιστές, οραματιστές και λάτρεις της μουσικής», προτρέποντας τους Βολιώτες «να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα, βιώνοντας την δημιουργική ένταση που προσφέρει η μουσική».
Με τους «Rotting Christ» να έρχονται στην πόλη μας, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους για την προώθηση του ενδέκατου κατά σειρά album τους, με τίτλο «Aealo», τους «Αντίδραση», στα πλαίσια επίσης της εγχώριας περιοδείας τους για την προώθηση του επερχόμενου album τους, αλλά και την συμμετοχή των Αθηναίων «Sorrowful» Angels, των Αλεξανδρουπολιτών «Overgarver» και των Βολιωτών «Die Without», «Against The Society», «Eternal Hated», «River Unfed» και «Belief», οι οποίοι και θα ανοίξουν το show, θα σημάνει απόψε η έναρξη του φετινού «Golden R. Festival».

Οι «Αντίδραση» που γεννήθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων στις 17 Νοεμβρίου του 1985, έχουν επίσης αναπτύξει σημαντική μουσική δραστηριότητα, επιστρέφοντας με νέο δίσκο αντιδραστικό, για την προώθηση του οποίου και συμμετέχουν στο Golden R. Festival 2010. Υπενθυμίζεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του μουσικόφιλου κοινού η προπώληση των εισιτηρίων και για τις τρεις ημέρες θα ξεκινήσει στο ταμείο του Ανοιχτού Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας, σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ, με ώρα έναρξης την 12η μεσημβρινή. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το κόστος των εισιτηρίων για τις δύο πρώτες σήμερα Παρασκευή 10 και αύριο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ, ενώ για την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου