Καλοκαιρινή συναυλία

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-04, 15:40:34
Καλοκαιρινή συναυλία

Μια αξέχαστη μουσική μέθεξη έζησαν όσοι φιλόμουσοι (κι ήταν πολλές εκατοντάδες) κατέκλυσαν προχθές το βράδυ 2 Αυγούστου το γραφικό λιμανάκι αλλά κι όλη την παραλία της Κάτω Γατζέας. Το καλλιτεχνικό σχήμα του περίφημου πια για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή στάνταρ μουσικό σύνολο ΙΑΜΒΟΣ, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια της συνεχούς καλλιτεχνικής δημιουργίας του στα μουσικά δρώμενα της περιοχής μας (και όχι μόνο) έδωσε εκεί τα τεκμήρια της τεράστιας μουσικής αξιοσύνης του, καθηλώνοντας για ένα περίπου τρίωρο το πολυπληθές ακροατήριο που ήρθε από κάθε γωνιά της γης της Μαγνησίας, στο γνωστό για τις ιδιαίτερα πάντα ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις θέρετρο της Κάτω Γατζέας για να το ακούσει. Οργανωμένη άψογα η όλη εκδήλωση από τον τοπικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, ήταν ίσως ό,τι ποιοτικότερο στον χώρο του μουσικού πολιτισμού καταγράφηκε ως τώρα φέτος το καλοκαίρι στο Πήλιο.

 Και βέβαια τα κύρια εύσημα ανήκουν στους μουσικούς συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας, που ήταν οι: Σέβη Μαζέρα - Μάμαλη (πιάνο), Κων/νος Γράβος (τρομπέτα), Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο), και τα διάσημα μουσικά αηδόνια του Βόλου Κατερίνα Αποστολοπούλου και Τζένη Χατζηδήμου. Διπλωματούχοι όλοι σολίστ, με διακεκριμένες σπουδές στην Ελλάδα και την αλλοδαπή, με ατομικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, με περγαμηνές από συμπράξεις σαν σολίστ με ορχήστρες διεθνούς επιπέδου αλλά και με σύνολα μουσικής δωματίου, χάρισαν στο μαγεμένο κοινό αξέχαστες ελληνικές και ξένες μελωδίες.

 Φαντασμαγορική από τα φωτεινά εφέ και η «σκηνή» πάνω στα βράχια του κουκλίστικου λιμανιού της Κάτω Γατζέας και υπέροχη η ηχητική κάλυψη του μουσικού προγράμματος, χάρη στον εξπέρ του είδους Γιώργο Ζαγόρη, συνέβαλαν, μαζί και με τα βεγγαλικά που έκαναν τη γατζεώτικη νύχτα μέρα, στη δημιουργία της απαράμιλλης αυτής μουσικής πανδαισίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε εκ μέρους του οργανωτή Συλλόγου των Ερασιτεχνών Αλιέων Γατζέας ο αντιπρόεδρος του φορέα, Νίκος Μάμαλης,

 K. Λ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=