ΕΞΟΔΟΣ

«Ενας χωρισμός» στο Αρχοντικό Ζαφειρίου

ενας-χωρισμός-στο-αρχοντικό-ζαφειρ-377438

Η βραβευμένη ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 9μ.μ.

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης « Ιωλκός» , σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει τις προβολές του στην όμορφη και δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο.

Για αυτή την Τετάρτη 2 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας « Ένας χωρισμός», κοινωνική, έτος 2011, έγχρωμη, ιρανικής παραγωγής. Ακατάλληλη κάτω των 13 ετών.

Με ένα Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, μια υποψηφιότητα καλύτερου σεναρίου στον Asghar Farhadi, Χρυσή Σφαίρα, Χρυσή Άρκτο και πολλές ακόμα κινηματογραφικές διακρίσεις έρχεται η ταινία «Ένας χωρισμός». Ένα συγκλονιστικό πορτραίτο μιας θρυμματισμένης σχέσης, που ξετυλίγεται ταυτόχρονα ως ενδοσκόπηση στις πατριαρχικές και θρησκευτικές εξουσιαστικές δομές του σύγχρονου Ιράν.

Υπόθεση: Η Σιμίν θέλει να φύγει. Ο Ναντέρ είναι δέσμιος του άρρωστου πατέρα του και δε θέλει να τον αφήσει μόνο. Έτσι χωρίζονται, και η κόρη τους, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα η μητέρα της, μένει προσωρινά με τον Ναντέρ. Ανήμπορος να φροντίσει τον γέρο πατέρα του, ο Ναντέρ προσλαμβάνει μία γυναίκα για να τον περιποιείται. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι αυτή η γυναίκα δούλευε χωρίς την άδεια του συζύγου της και ότι ήταν έγκυος. Ή μήπως το ήξερε; Χωρίς να το καταλάβει ο Ναντέρ αιχμαλωτίζεται σε έναν ιστό από ψέματα και κοινωνικές αντιδικίες που καταστρέφουν τη ζωή, τα όνειρά του αλλά και την εικόνα του στα μάτια της κόρης του.

Πριν την προβολή οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μητσανά, η οποία φιλοξενείται στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, με θέμα« Για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη». Είναι μια σειρά έργων της τελευταίας δημιουργικής περιόδου του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Humboldt Καλιφόρνιας, μια δική του εκδοχή και ερμηνεία του γνωστού στίχου του ποιήματος «Ελένη» του κορυφαίου ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου