ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Βόλο σήμερα η «Λυσιστράτη»

στον-βόλο-σήμερα-η-λυσιστράτη-377575

Η αριστοφανική παράσταση ανεβαίνει στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο

Η αριστοφανική «Λυσιστράτη» παρουσιάζεται σήμερα, Κυριακή 30 Ιουλίου στις 9.30μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο της πανελλήνιας περιοδείας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη». Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή (Κινήσιας – Μυρρίνη). Ο Γιάννης Μπέζος στον ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης.

Το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον της «Λυσιστράτης», πέρα από τον τερματισμό του πολέμου με όχημα τη σεξουαλική αποχή και την κατάληψη του δημοσίου ταμείου, είναι η επικράτηση ενός πανελληνίου αισθήματος.

Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Κ.Χ. Μύρης, τη σκηνοθεσία – απόδοση ο Γιάννης Μπέζος, τους στίχους ο Πέτρος Φιλιππίδης, τη μουσική ο Κωστής Μαραβέγιας, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού. Χορογραφίες – κινησιολογία Ελπίδα Νίνου, φωτισμοί Χρήστος Τζιόγκας, μουσική διδασκαλία Παναγιώτης Τσεβάς, βοηθός χορογράφος Ζωή Πολυχρονιάδη, βοηθός σκηνοθέτη Ντένια Στασινοπούλου. Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.

Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι: Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος).

Παίζουν επίσης: Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη, Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

Προπώληση πραγματοποιείται στα καταστήματα: Κεχαΐδης Μουσική Ήχος Φως 28ης Οκτωβρίου 118Α τηλ: 2421037891 και Καπνοπωλείον «Γνήσιον» Σπυρίδη 96, τηλ: 2421214024.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου