ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές δράσεις στο Χόρτο

σημαντικές-δράσεις-στο-χόρτο-378861

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου» διοργανώνει και προβάλει το καλλιτεχνικό και μορφωτικό φεστιβάλ στο παραθαλάσσιο χωριό Χόρτο του Νοτίου Πηλίου ετησίως από το 1984. Στόχος είναι αφενός η προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και αφετέρου η επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σπουδαστών, καλλιτεχνών και κοινού, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων, συναυλιών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, εκθέσεων, ομιλιών και πλήθος άλλων δράσεων.

Για πρώτη φορά ο φημισμένος Άγγλος διευθυντής χορωδιών Τimothy Brown επισκέπτεται το Χόρτο, όπου θα διδάξει το Requiem του Brahms σ’ ένα σύνολο 70 χορωδών απ’ όλη την Ευρώπη (29/7 – 5/8). Ακολουθεί το νεοσύστατο εργαστήρι όπερας, ανεβάζοντας την όπερα «Riders to the Sea» του Vaughan Williams με νέους λυρικούς τραγουδιστές, υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του Χρήστου Μαρίνου και της Αντιγόνης Γαϊτανά (8 – 12/8). Παράλληλα, φιλοξενούνται οι καθηγητές του πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg, Ανίτα Μίτερερ και Χρήστος Κανέττης για το σεμινάριο μουσικής δωματίου (15 – 24/8), καθώς και ο μαέστρος Αναστάσιος Στρίκος από τη Βιέννη για το σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας (23 – 30/8).

Πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια τις αιτήσεις συμμετοχής, τις ημερομηνίες, αλλά και για τις συναυλίες, είναι διαθέσιμες στο www.horto.net. Τα τηλέφωνα και μέιλ επικοινωνίας είναι: 6934 838584, 24230 65246, [email protected]. Το τηλέφωνο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Γ. Αγγελίνη – Πία Χατζηνίκου» είναι 24230 65245.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου