ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τραγούδια που μάγεψαν τη νιότη

τραγούδια-που-μάγεψαν-τη-νιότη-482040

Στον απόηχο της συναυλίας από τον Μουζάκη μέχρι σήμερα θα ήθελα να αναφερθώ. Σκοπός της συναυλίας αυτής που άρχισε πριν 20 περίπου χρόνια, όταν αποχώρησα από την ΕΡΤ, ήταν η διαφύλαξη των τραγουδιών που μάγεψαν τη νιότη μας και μας συνόδεψαν μέχρι την ωριμότητά μας. Συγχρόνως ήταν και μια οικονομική ενίσχυση διαφόρων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Πρωταγωνιστής των συναυλιών αυτών ήταν το κοινό των χιλιάδων Βολιωτών που με ενθάρρυναν. Από τον απλό συμπολίτη μέχρι το γείτονα, φίλο, συμμαθητή Αντώνη Βαΐτση (4 Ασσοι) και τον φίλο μου γιατρό Σταύρο Μπορλότο οι οποίοι μετέφεραν τις συναυλίες Γούναρη και Πολυμέρη στη Ζαγορά και Πορταριά και του Αττίκ στην Τσαγκαράδα μετά το Βόλο, με δική τους πρωτοβουλία. Ιδιαίτερα στην Τσαγκαράδα, γενέτειρα του Αττίκ, φιλοξενήσαμε την ανεψιά του Πέλια Τσαρντίλη, την οποία είχα γνωρίσει σε μια εκδήλωση της Δανάης.
Οσον αφορά την συναυλία, παρά την επιτυχία της, είχε και ψεγάδια, που όμως μου συγχώρησαν οι συμπολίτες μου με το χειροκρότημά τους, όπως ήταν η μεγάλη διάρκειά της και λόγω της πληθώρας των τραγουδιστών και το… ζήλο τους να ερμηνεύσουν περισσότερα τραγούδια από τα προγραμματισμένα, το συντονισμό μας με τον Δ. Πετρή και το ζωντανό πρόγραμμα με την προβολή του βίντεο.
Στην συναυλία τιμήθηκαν παλαιοί Βολιώτες καλλιτέχνες που έχουν αποσυρθεί. Οσο για μένα η «απόσυρση» από τις συναυλιακές δράσεις είναι γεγονός, προσφέροντας, αν μου ζητηθεί, στους συνεχιστές, κάποια βοήθεια. Επιστρέφοντας στην οικογένεια του «Ταχυδρόμου» με διάφορα καλλιτεχνικά κείμενα θα ’θελα να πω στους φίλους του ραδιοφώνου ότι θα με ανεχθούν για ένα χρόνο ακόμη, αφού οι «κακές» συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Καλό φθινόπωρο, σας ευχαριστώ όλους.
Τάσος Μητρογώγος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου