ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτοδίδακτοι ζωγράφοι εκθέτουν

αυτοδίδακτοι-ζωγράφοι-εκθέτουν-483688

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. η 14η έκθεση αυτοδίδακτων ζωγράφων στο αρχοντικό Ζαφειρίου στο Δήμο Ιωλκού. Η εν λόγω έκθεση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ιωλκού εντάσσεται στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Θεοφίλεια 2010» που διοργανώνει ο Δήμος Ιωλκού για 28η συνεχή χρονιά. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερο αυξάνει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών οι οποίοι με κάποιο τους έργο επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση. Παρότι η έκθεση ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια με την συμμετοχή αυτοδίδακτων από την περιοχή της Θεσσαλίας, τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν με έργα τους καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Κάθε καλλιτέχνης μέσα από το έργο του εκφράζεται με τον δικό του τρόπο αποτυπώνοντας λέξεις και συναισθήματα . Με την όρασή του προσλαμβάνει τα μηνύματα και προσπαθεί να τα μετουσιώσει, να δημιουργήσει και να δώσει στον άλλον την δυνατότητα να δει και αυτός, με τα μάτια του, αλλά κυρίως να ταξιδέψει με τον νου του, στο χώρο και στο χρόνο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι αυτοδίδακτοι ζωγράφοι: Ελένη Αναστασίου (Λάρισα), Ζωή Ανδρονάκη (Βόλος), Φόνη Αρσενοπούλου (Ιωλκός), Μίνα Βαβίτσα (Βόλος), Αλεξάνδρα Βολωτά (Βόλος), Μαρία Γκαραγκούνη (Διμήνι), Σταυρούλα Γκαραγκούνη (Διμήνι), Σουλτάνα Δεληχρήστου (Λάρισα), Φωτεινή Δεληγιάννη (Βόλος), Νικόλαος Ζαρκογιάννης (Βόλος), Ελευθερία Καλαφίκη (Βόλος), Σεσίλ Κατσικοπούλου (Ιωλκός), Αννα Κούστα (Βόλος), Λαμπρινή Κακλαμάνη (Τρίκαλα), Απόστολος Κόκκαλης (Κατηχώρι), Αθανάσιος Μακρής (Λάρισα), Παρασκευάς Μακρής (Λάρισα), Μαρία Μαρμαρά (Ιωλκός), Χριστίνα Μαρμαρά (Ιωλκός), Νεκτάριος Μαρμαράς (Ιωλκός), Αποστολία Μουροσιώτου (Βόλος), Αλεξάνδρα Μποφίλιου (Ιωλκός), Θεοδώρα Μαργαρίτη (Βόλος), Μαρία Παναγιώτου (Λάρισα), Μαρία Παπαντώνη (Βόλος), Ελένη Παπαντωνίου (Βόλος), Παναγιώτης Πασχούδης (Βόλος), Ειρήνη Πέννα (Κέρκυρα), Αρτεμις Πέτση-Παντελή (Βόλος), Γρηγόρης Στουρνάρης (Βόλος), Χριστίνα Σχίζα, Γιώτα Τούμπα (Βόλος), Ασπασία Τοψάκη (Ιωλκός), Σωτήρης Τοψάκης (Βόλος), Στέλλα Τσακίρη (Βόλος), Κωνσταντίνος Τσακίρης (Βόλος), Ευανθία Τσέλιγκα (Βόλος), Φωτεινή Τσιάμη (Βόλος), Παρασκευή Τζημούλια Καργαδούρου (Ιωλκός), Φλορίν Τσακάη (Βόλος) και Ιφιγένεια Χατζηαντωνίου (Καρδίτσα), ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλες συμμετοχές.

Σύμφωνα με την επισήμανση των διοργανωτών «μέσω της τέχνης διατυπώνονται πράγματα που δεν εύκολο πολλές φορές να τα πει με λόγια άλλωστε, προσθέτουν, μια εικόνα αντιστοιχεί με χίλιες λέξεις». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 18.30- 21.00.
Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ιωλκού στο τηλέφωνο 24213 53510 – 53523 πρωινές ώρες ( κ. Πιτσιώρη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου