ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τη δύναμη της εικόνας

με-τη-δύναμη-της-εικόνας-484490

Ενας νέος δημιουργικός κύκλος ανοίγει για την Ομάδα Φωτογραφίας του «Διαύλου», η οποία είναι γνωστή για τις δραστηριότητες και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των μελών της. Το ζητούμενο απ’ όλη τη διαδικασία εκμάθησης της φωτογραφικής τέχνης και τεχνικής δεν είναι απλά και μόνο να προσεγγίσουν τα νέα μέλη το αντικείμενο της φωτογραφίας αλλά να αποκτήσουν τη δυνατότητα να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να εκθέσουν τη δουλειά τους και να προβάλλουν τις ευαισθησίες τους. Από τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει επίσης τμήμα ψηφιακής φωτογραφίας και εισαγωγής στο photoshop. Το κόστος συμμετοχής στην ομάδα φωτογραφίας είναι 25 ευρώ το μήνα

Παράλληλα συνεχίζεται η λειτουργία της ομάδας Πόλη- CAMERA και VideoArt, μια δράση που έχει θέμα τον Κινηματογράφο και το video, που θα απευθύνεται σε νέους 15 έως 30 χρόνων. Το κενό που υπάρχει στον τομέα της «εκπαίδευσης» πάνω στην τέχνη της κινούμενης εικόνας προσπαθεί να καλύψει αυτό το ερασιτεχνικό κατά βάση εργαστήρι. Είναι η αλήθεια ότι είναι μεγάλη και η βοήθεια που δίνουν στους ενδιαφερόμενους οι νέες τεχνολογίες, οι προβολές πλέον είναι εύκολες, με ένα προτζέκτορα από dvd μπορεί κανείς να προβάλλει την ταινία και να την αναλύσει. Εκτός από τη βασική θεωρητική της κατάρτιση, απαραίτητη για την γνώση της γλώσσας του κινηματογράφου και την απόκτηση κοινής πλατφόρμας συνεννόησης, η ομάδα θα προσπαθήσει να παράγει έργο πιθανών καταγράφοντας γεγονότα και εκδηλώσεις που παρουσιάζονται στην πόλη και που θα αφορούν και ενδιαφέρουν τη νεολαία (συναυλίες, φεστιβάλ, συναντήσεις νέων, οικολογικές παρεμβάσεις κ.ά.).
Στον κύκλο σεμιναρίων που προγραμματίζεται θα αναπτυχθούν θέματα όπως:
Βασικές αρχές της κινηματογραφικής εικόνας και της εικόνας video, Η μηχανή λήψης – Φακός – Φίλτρα, Σενάριο – Ντεκουπάζ, Προετοιμασία για το γύρισμα, Τεχνικές λήψης, Γύρισμα – Φωτιστικές συνθήκες – Συνεργείο, Μοντάζ – Ήχος – Μουσική κ.α. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα εναλλακτικό κύκλωμα προβολής, κατανόησης και τελικά δημιουργίας ταινιών το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με τις κινηματογραφικές αίθουσες και τις παραδοσιακές Κινηματογραφικές Λέσχες, όπως π.χ. το Σινέ Μεσόγειος που φιλοξενείται στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο. Το κόστος συμμετοχής στην ομάδα CAMERA είναι 25 ευρώ το μήνα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του Διαύλου, Τοπάλη 14, 10.00 – 22.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου