ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Αλώνι «ανοίγει» φέτoς τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Οινιαδών

το-θέατρο-αλώνι-ανοίγει-φέτoς-τις-εκδ-408310

Το Θέατρο Αλώνι «ανοίγει» τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Οινιαδών, σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου προσκεκλημένο από τον Δήμο Μεσολογγίου, που είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας.

Το Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων άνοιξε για πρώτη φορά την αυλαία του το 1986 κι έκτοτε περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου, ακόμη και όπερας. Στις παράλληλες δράσεις του με ημερίδες και workshops πάνω στο αρχαίο δράμα, καλεί το Θέατρο Αλώνι και τον διοργανωτή Γιώργο Τριανταφύλλου να κοινωνήσει την εμπειρία ενός πολύ σημαντικού θεσμού, του «Θερινού Σεμιναρίου Αρχαίου Δράματος στο Θέατρο Αλώνι» που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια με στόχο την εκπαίδευση νέων ηθοποιών και σπουδαστών μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ του Γιώργου Τριανταφύλλου από τις μέρες διεξαγωγής του σεμιναρίου και θα ακολουθήσει η παρουσίαση «Ρυθμός και μέτρο στο αρχαίο δράμα» με τον διακεκριμένο ερευνητή του αρχαίου δράματος, ηθοποιό και σκηνοθέτη Άρη Ρέτσο και την ηθοποιό Τζίνα Θλιβέρη. Η παρουσίαση «Ρυθμός και μέτρο στο αρχαίο δράμα» είναι αποτέλεσμα πολύχρονης αναζήτησης από τον Άρη Ρέτσο. Μέσα από την ακουστική και την εκφορά του σημερινού και του αρχαίου λόγου στην αρχαία τραγωδία φαίνεται καθαρά, πώς οι διαφορετικές φωνές, και τα αισθήματα των ηρώων ή του Χορού με τον λόγο, τον ρυθμό και τη μουσική , εκφράζουν μια καινούργια, αλλά και κλασσική, σχέση με τον χώρο του αρχαίου δράματos.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου