ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενδυνάμωση πολιτιστικών δεσμών

ενδυνάμωση-πολιτιστικών-δεσμών-408438

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, στην προσπάθειά του να προβάλει και εκτός συνόρων τον πολιτισμό και τα τουριστικά θέλγητρα της γενέθλιας γης, συμμετείχε φέτος στη φιλοξενία της ομάδας Γάλλων που επισκέφθηκαν τη χώρα μας στις 21 Ιουνίου, και την πόλη του Βόλου από 23 έως 29 του μήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος Αδελφοποίησης Πορταριάς – Tourtour. Πρόκειται για την ένωση των δύο πόλεων το 1997, με την πρωτοβουλία των τότε δημάρχων, Βασίλη Κοντορίζου και Ζαν Λενέ αντίστοιχα, με ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην αμοιβαία -ανά έτος- φιλοξενία και την ανταλλαγή γνώσης και πείρας σε διαφόρους τομείς εργασίας, επιστήμης, οικονομίας, αλλά και κουλτούρας. Ειδικά φέτος, το πρόγραμμα συμπλήρωσε τα είκοσι χρόνια του, και ο εορτασμός ήταν πανηγυρικός.

Συνδετικός κρίκος ήταν η φιλόλογος και πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, Ελένη Παπαλοπούλου – Τσέργα, η οποία έχει ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα από το 2010, ως κάτοικος Άλλης Μεριάς της Πορταριάς. Μετά από πρότασή της και υποβολή συγκεκριμένου προγράμματος στο Δ. Σ. του Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, τον Δήμο Σοφάδων, τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων και στον αντίστοιχο Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφαδιτών Αθήνας, συμφωνήθηκε να προσφέρει ο κάθε φορέας το αναλογούν, ώστε οι φιλοξενούμενοι να αποκομίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της κουλτούρας, της ομορφιάς και της φιλοξενίας της περιοχής των Σοφάδων. Το πρόγραμμα έγινε με ευχαρίστηση δεκτό από την Επιτροπή Αδελφοποίησης, υπό τη συντονίστρια Έφη Γκουντέλια και εντάχθηκε στο πρόγραμμα φιλοξενίας του γαλλικού κλιμακίου.

Παράλληλα ο Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας πήρε μέρος στην αποχαιρετιστήρια για τους Γάλλους, συνάντηση που οργάνωσε η αρμόδια Επιτροπή στην πλατεία Αδελφοποίησης στην Πορταριά, παρουσία των δύο ιδρυτών της Αδελφοποίησης, Ζαν Λενέ και Βασίλη Κοντορίζου, της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Βόλου, Γεωργίας Μποντού, του τ. δημάρχου Βόλου, Πάνου Σκοτινιώτη, του τ. αντιδημάρχου Πορταριάς και, αργότερα του Βόλου, Γιάννη Γκουντέλια, της προϊσταμένης των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας, Αννίτας Πρασσά, και φορέων που συνέβαλαν στη σύναψη του προγράμματος. Όλοι τους επαίνεσαν τον Σύλλογο Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας για την πρωτοβουλία του και διαβίβασαν μέσω της προέδρου του Συλλόγου, Ελένης Παπαλοπούλου -Τσέργα, τις ευχαριστίες τους, εκτός από τον Σύλλογο Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας σε όλους τους Σοφαδίτες που πρόθυμα συμμετείχαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας του γαλλικού κλιμακίου, τον Δήμο Σοφάδων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφαδιτών Αθήνας και τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου