ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οχτώ τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη από τον Γιώργο Διαμαντόπουλο

οχτώ-τραγούδια-του-μάρκου-βαμβακάρη-α-432284

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αλότοπος» η νέα συνθετική εργασία του μαέστρου Γιώργου Διαμαντόπουλου,

Αυτή τη φορά καταπιάνεται με τον Μάρκο Βαμβακάρη και εναρμονίζει 8 από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Μάρκου για μικτή τετράφωνη χορωδία.

Με βαθμό δυσκολίας από το 1 έως το 5, τα τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν είναι η «Φραγκοσυριανή», «Χαράματα η ώρα τρεις», «Τα ζηλιάρικά σου μάτια», «Όλοι οι ρεμπέτες», «Μ΄ έκαψες», «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν», «Είσαι αφράτη σαν φρατζόλα» και το «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια» σε μια αντιστικτική εναρμόνιση.

Όπως σημειώνει ο μαέστρος: «Μια νέα προσέγγιση των τραγουδιών του Μάρκου Βαμβακάρη – Λαϊκές καντάδες – τραγούδια του έρωτα του πόθου και του πάθους. Αγίασμα για παρέες, εύπλαστα διαφοροποιούνται, με έντεχνο τρόπο, και παραδίδονται στους καλλικέλαδους γλεντοκόπους χορωδούς, χωρίς να χάνουν κάτι από την αυθεντική λαϊκή, αστική έκφρασή τους».

Η στοιχειοθεσία των μουσικών κειμένων έγινε από ένα άλλον Βολιώτη μουσικό, τον Κωνσταντίνο Σαμαρτζή, που πλέον ζει και εργάζεται στην Κύπρο.

Τα γραφικά έγιναν στο Πενάκι/Γραφικές Τέχνες – Εκτύπωση στη Λάρισα, και οι αντιγραφές στο studio Α 440 του Γιώργου Ζαγόρη.

Το ιδιαίτερο είναι ότι δεν είναι βιβλίο με τη παραδοσιακή μορφή του χαρτιού αλλά CD-ROM ηλεκτρονικά με ένα πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, μιας και πλέον όλοι οι μουσικοί χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία.

Να σημειωθεί ότι η εργασία αυτή έγινε με την έγκριση του υιού του Μάρκου του Στέλιου, όπου υπάρχει και η σχετική ενυπόγραφη άδεια.

Είναι το τρίτο βιβλίο του Γιώργου Διαμαντόπουλου και μέχρι το τέλος του έτους ακολουθούν δύο ακόμα εκδόσεις και μία ανατύπωση του πρώτου βιβλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου