ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Βέλος που δεν πληγώνει»

το-βέλος-που-δεν-πληγώνει-436022

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων του νομού Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2016, η θεατρική παράσταση «Το Βέλος που Δεν Πληγώνει» που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου).

Την παράσταση, παρακολούθησαν παιδιά με τους συνοδούς εκπαιδευτικούςαπό τα εξής σχολεία του νομού:

– 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών-Καλών Νερών

– 6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

– 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

– 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

– 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

– Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ».

Πρόκειται για μια παράσταση με πρωταγωνιστές τρεις φίλους που διχάζονται όταν δύο από αυτούς – με στόχο το προσωπικό τους κέρδος – δεν διστάζουν να εξαπατήσουν το λαό του βασιλείου τους επινοώντας μια ιστορία για έναν δράκο- ατραξιόν που δήθεν ζει στον τόπο τους.

Μια παράσταση που σκοπό είχε να προβληματίσει τα παιδιά γύρω από τη σημασία ορισμένων ηθικών αξιών όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, η φιλία και η προσφορά δίχως ανταπόδοση, σε περιόδους που αυτές οι έννοιες χάνουν τη σημασία τους και η ανάγκη για επιβίωση γίνεται σημαντικότερη απ’ όλα, αλλά ταυτόχρονα δίνει την ελπίδα ότι το καλό θα νικήσει. Στο τέλος, τα παιδιά κλήθηκαν να μοιραστούν και να εκφράσουν τι αποκόμισαν από την παράσταση.

Η «πρόταση Ζωής» ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές-ηθοποιούς της αθηναϊκής θεατρικής ομάδας «ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ», τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, τα παιδιά, καθώς επίσης, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κα Τοκαλή-Μποντού Γεωργία, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κο Αντωνίου Αντώνιο, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κο Ιγγλέση Γρηγόριο, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της «Πρότασης Ζωής» και τους τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου και την αδιάκοπη στήριξη και τη βοήθεια που προσφέρει στην «Πρόταση Ζωής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου