ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θησαυροί υπό το φως της πανσελήνου

θησαυροί-υπό-το-φως-της-πανσελήνου-851206

Εκδηλώσεις υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου θα πραγματοποιηθούν απόψε στα Αρχαιολογικά Μουσεία Βόλου και Αλμυρού και στη Σκόπελο. Για ακόμα μια χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού δίνει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει το φως του φεγγαριού, ανοίγοντας το βράδυ σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Στη Μαγνησία εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ασκληπιείου Πεπαρήθου στη Σκόπελο.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, που συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής, θα παραμείνει σήμερα ανοικτό όλη τη μέρα και μέχρι τις 20.00, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό στις 18:00 και 19:00. Λίγο αργότερα, στις 20:30 η αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, θα πλημμυρίσει με τις μουσικές δύο πολύ γνωστών μουσικών σχημάτων. Το πρώτο σχήμα θα ερμηνεύσει «Τζαζ από τη Νέα Υόρκη». Ο πιανίστας Σταύρος Λάντσιας και ο βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης υπόσχονται μια ισορροπημένη δυναμική, μεταξύ λυρισμού, πάθους, γνώσης και δεξιοτεχνίας. Μέσα από το πρίσμα των εμπειριών τους, θα ερμηνεύσουν δικές τους συνθέσεις, καθώς και ευφάνταστες διασκευές "έκπληξη" σε γνωστές μελωδίες από κλασσική μέχρι ελληνική και jazz μουσική. Στην συνέχεια θα εμφανιστεί το σχήμα «Επί Χορδών και Τάσεων». Το γνωστό κουαρτέτο από κιθάρες με τους Αργύρη Μπατσκίνη, Πάρι Θεοδωράκη, Νίκο Προσήλια και Ταξιάρχη Κούντρια θα παίξουν μουσικές των Vivaldi, Bocherini και Χατζιδάκι. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη ΙΓ’ ΕΠΚΑ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, το οποίο επίσης συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του, θα είναι ανοικτό εκτός του κανονικού πρωινού ωραρίου και από 20:00 έως 24:00. Θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση για το κοινό στις 20:30. Στο χώρο του Μουσείου Αλμυρού λειτουργεί από τις 23-7-2010 έως και τις 19-9-2010 έκθεση σύγχρονων γλυπτών με τίτλο "ΑΠΟΜΗΧΑΝΗΣ εικαστικές κατασκευές από υλικά ανακύκλωσης" του κ. Απόστ. Χασιώτη.
Από φέτος λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 έως τις 15:00 και ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ασκληπιείου Πεπαρήθου στη Σκόπελο, που αναδείχθηκε στο πλαίσιο του Γ’ Κ.Π.Σ./ ΠΕΠ Θεσσαλίας. Ειδικά για τις 24 Αυγούστου 2010 ο Αρχαιολογικός Χώρος θα παραμείνει ανοικτός και από τις 20:00 έως και τις 24:00, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δωρεάν ξενάγηση για το κοινό στις 20:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου