ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μυστικό στα μάτια της

το-μυστικό-στα-μάτια-της-512249

Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας απέσπασε η ταινία με τίτλο «Το μυστικό στα μάτια της» η οποία θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 24 και την Πέμπτη 26 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο θερινό κινηματογράφο της Εξωραϊστικής. Η ταινία είναι συμπαραγωγή Αργεντινής και Ισπανίας και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία – σενάριο: Χουάν Χοσέ Καμπανέλα και πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Νταρίν, Σολεδάδ Βιλαμίλ, Πάμπλο Ράγκο, Χαβιέ Γκοντίνο, Γκιγέρμο Φρανκέλα.
Ένας συνταξιούχος αστυνομικός επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες από την εξορία και προσπαθεί να βρει κάτι ενδιαφέρον να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του. Αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για μια ανεξιχνίαστη δολοφονία μιας νέας γυναίκας, που άρχισε να τον απασχολεί πριν από 25 χρόνια. Με τη βοήθεια της παλιάς του αγαπημένης (με την οποία συνεχίζει να είναι ερωτευμένος), η μνήμη του γυρίζει στο χρονικό της υπόθεσης. Αρχίζει να ξαναζεί έντονα τα γεγονότα και τα συναισθήματα του παρελθόντος, να αντιμετωπίζει και πάλι τα ερωτήματα, που σημάδεψαν από τότε τη δική του ζωή.
«Το Μυστικό Στα Μάτια Της» στην Αργεντινή παρέμεινε στο Νο1 του Box Office για τρεις μήνες, με περισσότερους από 2.000.000 θεατές και τα συνολικά της έσοδα την έφεραν στην πρώτη θέση της λίστας των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία της χώρας. Στην Ισπανία επίσης έχει γνωρίσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με περισσότερα από 1.000.000 εισιτήρια.
Η ταινία είναι η δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, μετά το φιλμ «Ο Γιος της Νύφης», όπου πρωταγωνιστούσε και πάλι ο Ρικάρντο Νταρίν με τη Νόρμα Αλεάντρο.  Ο σκηνοθέτης – σεναριογράφος Χουάν Χοσέ Καμπανέλα εργάστηκε στο Μπουένος Άιρες αλλά και στις ΗΠΑ σκηνοθετώντας τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως τα «Law & Order», «House MD» και «30 Rock» κερδίζοντας μάλιστα και δύο φορές το βραβείο Emmy. Παράλληλα έγραψε τα σενάρια και σκηνοθέτησε τα πιο γνωστά του φιλμ: El mismo amor, la misma lluvia (1999), El hijo de la novia (Ο γιος της νύφης – υποψηφιότητα για Oscar ξενόγλωσσης ταινίας 2001) και Luna de Avellaneda (2004).
Ο τίτλος της ταινίας τελικά αναφέρεται σε διαφορετική γυναίκα από αυτή που ο θεατής περιμένει. Η κοινωνική και αστυνομική έπειτα περιπέτεια του Campanella υπόσχεται μια βουτιά σε ανολοκλήρωτα όνειρα, με σκηνοθετική δεινότητα, και σεναριακή αφορμή ένα βιασμό μετά φόνου και φόνο μιας όμορφης κοπέλας στην Αργεντινή του 1974. «Το μυστικό στα μάτια της» λειτουργεί και καταγράφεται ως μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, που αντέχει μέσα στα διαρκή flashback, και υποστηρίζεται από διαρκείς κούπες καφέ ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, στο απέραντο κόκκινο των θηλυκών κοστουμιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου