ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διευρυμένο ωράριο και ελεύθερη είσοδος την Πέμπτη στα Μουσεία του Δήμου Βόλου

διευρυμένο-ωράριο-και-ελεύθερη-είσοδ-462266

Η 18η Μαΐου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» και στόχο τη λειτουργία των μουσείων ως μέσων για την ειρηνική συμβίωση στις κοινότητες (Museums as tools for creating peaceful communities).

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της, το Μουσείο Πόλης του Βόλου φιλοξένησε ήδη τις περιοδικές εκθέσεις «Πόλεις στην Πόλη», εικαστική εγκατάσταση με έργα παιδιών με αναπηρίες και «Τα παλιά όμορφα χρόνια: στιγμιότυπα από τη ζωή των Ρομά στο Βόλο».

Η θεματική τριλογία ολοκληρώνεται με την επίκαιρη έκθεση «Η Συρία που αγάπησα», που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τα τέλος του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας, πριν τον πόλεμο και τις καταστροφές που προκάλεσε, σε επιμέλεια Μαριάννας Κορομηλά και παραγωγή της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα.

Ειδικά την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 το Μουσείο της Πόλης του Βόλου θα είναι ανοικτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο το πρωί 10.00 – 14.00 και το απόγευμα 18.00 – 21.00. Επίσης, το πρωί 9.30 έως 14.30 θα είναι ανοικτά για το κοινό το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου στη Μακρινίτσα, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 18.30 – 20.30 θα είναι ανοικτά το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Ιωνία (Λούλη 33, κοντά στον Ι. Ν. Ευαγγελίστρια) και το Μουσείο – Πινακοθήκη Χρυσούλας Ζώγια (Βόλος, Ανθίμου Γαζή και Βλαχάβα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου