ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επετειακή εκδήλωση

επετειακή-εκδήλωση-462683

Eκδήλωση αφιερωμένη στην 72η επέτειο της νίκης κατά του φασισμού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945, πραγματοποίησε με επιτυχία, την Τρίτη 9 Μαΐου το απόγευμα, το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού «ΡΟΥΣ», σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, που αναμφισβήτητα υπήρξε το σπουδαιότερο πολεμικό γεγονός της σοβιετικής ιστορίας και ένα από τα σπουδαιότερα της παγκόσμιας. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την Πολιορκία του Λένινγκραντ και τη Μάχη του Στάλινγκραντ, για το μέγεθος της καταστροφής και τον αριθμό των θυμάτων, για τον ηρωισμό του σοβιετικού λαού. Παρακολούθησαν αποσπάσματα από βίντεο της εποχής, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκαν γνωστά ρωσικά τραγούδια που γράφτηκαν κατά την περίοδο του Πατριωτικού Πολέμου, και παίχτηκαν σε ακορντεόν από τον μαθητή του Κέντρου μας, Νικόλαο Καουνά.

Παρόμοιες εκδηλώσεις μνήμης για τους αγωνιστές και νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και σε πόλεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου