ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ματιές στην ιστορία

ματιές-στην-ιστορία-470344

Αρκετοί φίλοι του πολιτισμού και του γραπτού λόγου παραβρέθηκαν στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του πολυβραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη, «Ευτυχισμένες οικογένειες» το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα που δομείται σε τρεις γενιές, αποκαλύπτει τα μελανά σημεία μιας οικογένειας, τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα των ανθρώπων μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου και της Ιστορίας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Public με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» και εισηγήτρια την εκπαιδευτικό και αρθρογράφο λογοτεχνίας Χαριτίνη Μαλισόβα. Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» Άρτεμις Κουτσούκου – Χατζηγεωργίoυ και την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης συνομίλησε στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης με τους αναγνώστες του για το νέο του μυθιστόρημα και μοιράστηκε μαζί τους σκέψεις και προβληματισμούς. Όπως επεσήμαναν άλλωστε οι εισηγητές της χθεσινής εκδήλωσης, ο συγγραφέας στο νέο του βιβλίο επιχειρεί διαμέσου της αφηγήτριάς του ένα ταξίδι στον χρόνο αλλά και στον χώρο, μεταπηδώντας από την Αθήνα της δεκαετίας του ’30 και της Κατοχής στην Αθήνα του σήμερα, κι από το Κάιρο του πολέμου στα πρώτα μεσοπολεμικά χρόνια στη νότια Αγγλία. Στις σελίδες του μυθιστορήματος εξιστορείται ένας αιώνας οικογενειακής ιστορίας, με τους αναγνώστες να ρίχνουν κλεφτές ματιές σε τοπία που παρέμειναν αφώτιστα και σκάνδαλα που η επίσημη Ιστορία δεν καταδέχτηκε να φωτίσει, σε ένα μακρύ ταξίδι από το χθες στο σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου