Το θέατρο δίνει ζωή

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-09, 14:57:10
Το θέατρο δίνει ζωή

Ο θεατρικός θίασος «Θεατρίνη» συνεχίζει την επαγγελματική του δραστηριότητα, αυτή τη φορά με ένα έργο εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μικρούς μας φίλους με τίτλο «Ανασαίνω, ζωντανεύω, τους εχθρούς μου τους παλεύω». Το έργο είναι βασισμένο στο «Παραμύθι της Ανάσας», το οποίο αποτελεί δράση του προγράμματος «Πάρε Ανάσα» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για την πρόληψη της καπνιστικής συμπεριφοράς των μαθητών και εντάσσεται στις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου»  του Υπουργείου Υγείας.

Το «Παραμύθι της Ανάσας»  είναι παιδικό έργο της πνευμονολόγου Δήμητρα Μπουσίου - Γεροστάθη και η θεατρική του διασκευή έγινε από τη Φωτεινή Βασιλείου, ψυχολόγο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Με αυτό το έργο μαθαίνουν τα παιδιά τις λειτουργίες του σώματός τους και πόσο βλαβερές είναι οι συνέπειες του καπνίσματος για την υγεία τους. Ανακαλύπτουν τους εχθρούς του οργανισμού τους και μαθαίνουν πώς να προστατεύουν τη Νεράιδα Ανάσα και το πολύτιμο οξυγόνο.

 Η Θεατρίνη έρχεται στο σχολείο που επιθυμεί, με μία θεατρική παράσταση που περιέχει  χορό, τραγούδι ακόμη και κουκλοθέατρο, με κούκλες φτιαγμένες από τους ίδιους τους ηθοποιούς. Το ταξίδι της Θεατρίνης στα σχολεία έχει ήδη ξεκινήσει, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, μέχρι να διαδοθεί σε όλους, μικρούς και μεγάλους πόσο βλαβερή συνήθεια είναι το κάπνισμα!

Οι συντελεστές  της παράστασης: Σκηνικά  Δώρα Ορφανίδου, κοστούμια Γεώργιος Παναγιωτάκης, μουσική επιμέλεια  Γεώργιος Σαχαρίδης, φωτογραφίες Άλκης Μαρούγκας, επιμέλεια προγράμματος: www.easycoms.gr. H σκηνοθετική επιμέλεια και οι κούκλες έγιναν από όλη την ομάδα των ηθοποιών. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Παναγιωτάκη Άννα-Μαρία, Αρχοντία Κόμβου, Συνοδή Φουκαλά και Δήμητρα Κυρατσούδη.

 Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της Πνευμονολογικής Κλινικής Θεσσαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  άμεσα με τα τηλέφωνα 6906842332, 2421310224.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=