ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική διάκριση μαθήτριας

μουσική-διάκριση-μαθήτριας-471845

Διάκριση απέσπασε η 12χρονη Βολιώτισσα πιανίστα Ευτυχία Χριστομάνου, η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με συμμετοχή πιανιστών από όλη την Ελλάδα.

Η 12χρονη ταλαντούχα Ευτυχία, κόρη της καθηγήτριας Ευφροσύνης Παναγιωτακοπούλου, μελετώντας συστηματικά και δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό απέσπασε τον πρώτο έπαινο στην κατηγορία της, όπου δεν δόθηκε πρώτο βραβείο, παίζοντας ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα με έργα των Bach, Mozart, Cramer και Debussy. Η Ευτυχία σπουδάζει πιάνο στο Ωδείο Βόλου «Ρυθμός» στην τάξη του Τάσου Χαρμάνη.

Η Ευτυχία-Μαρία, η οποία γεννήθηκε στον Βόλο το 2005, διαθέτει ήδη πλούσιο βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας της. Σε ηλικία 4 ετών γίνεται μέλος της χορωδίας «Ιωνία» και λαμβάνει μέρος σε πλήθος συναυλιών με καταξιωμένους μουσικούς, συμμετέχοντας παράλληλα στη δημιουργία ενός παραδοσιακού cd με την ομώνυμη χορωδία και ορχήστρα.

Από πολύ μικρή μυείται στη αγάπη για τη μουσική, το πιάνο και την ακρόαση διαφορετικών ειδών μουσικής από τη μητέρα της, μουσικό, η οποία είναι απόφοιτος μουσικολογίας -διπλωματούχος πιάνου – κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Έτσι, ξεκινάει μαθήματα φλογέρας και φλάουτου και πιάνου σε ηλικία 6 ετών.

Το 2014, αρχίζει θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου γίνεται μέλος της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου, όπου μέχρι σήμερα ακολουθεί ως «δόκιμη» μουσικός.

Το 2016 περατώνει τις αρχικές θεωρητικές της σπουδές με «Άριστα 10» και ξεκινάει το Υποχρεωτικό Αρμονίας με τον Α. Μιμαίο. Στις σπουδές της στο φλάουτο βρίσκεται στην Κατωτέρα ΙΙΙ, με καθηγήτρια την Ε. Φραγκουδάκη.

Παράλληλα, η ενασχόληση της με το πιάνο είναι μεθοδική και με πολύ αγάπη. Η Ευτυχία είναι μαθήτρια του Τάσου Χαρμάνη στο ωδείο Βόλου Ρυθμός, και βρίσκεται στη Μέση Ι.

Σήμερα, στην ηλικία των δώδεκα, σπουδάζει στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου, μιλά πολύ καλά γαλλικά και η ενασχόληση με τη μουσική τη γοητεύει, ενώ ονειρεύεται ένα μέλλον γεμάτο νότες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου