ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας

με-αφορμή-τη-γιορτή-της-μητέρας-480101

Με μεγάλη επιτυχία από πλευράς εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και ανταπόκρισης σχολείων από την πρωτοβάθμια, κυρίως εκπαίδευση του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με αφορμή την Μεγάλη Γιορτή της Αναστάσεως το μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, με τίτλο «Πάσχα! Ελλήνων Πάσχα!».

Από αυτή την εβδομάδα και για όλο τον Μάιο θα υλοποιείται το νέο επίκαιρο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με τίτλο «εκπαιδευτικοί περίπατοι: γλυπτά με φόντο τη θάλασσα».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο, μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, που σπάει τα δεσμά του κλειστού χώρου του σχολείου αλλά και του μουσείου! Οι δυο αυτοί φορείς συναντιούνται έξω στην πόλη, στη φύση, στον καθαρό αέρα, δίπλα στη θάλασσα σε υπαίθριες μουσειακές συλλογές, σε έργα τέχνης – σημεία αναφοράς, που εκτίθενται δημόσια. Εφαρμόζοντας τις αρχές της μουσειοπαιδαγωγικής, προσαρμοσμένες στο εξελικτικό και ηλικιακό τους επίπεδο.

Οι επιμέρους στόχοι του Ε.Π. εστιάζονται στην ευαισθητοποίηση με τον γλυπτικό διάκοσμο της πόλης του Αναύρου, που αποτελεί τμήμα της πόλης και στη γνωριμία των έργων και των δημιουργών τους. Μια βιωματική βόλτα στην τέχνη και τον περίγυρο χώρο, όπου το παιχνίδι, η ψυχαγωγία και η ελεύθερη έκφραση έχει τον κύριο ρόλο αποκομίζοντας τα οφέλη μιας πολιτιστικής διαδρομής, που εξελίσσεται σε μια ευχάριστη βιωματική εμπειρία. Το πρόγραμμα διαρκεί από μιάμιση έως δυο ώρες και απευθύνεται σε όλες της βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αριθμός συμμετεχόντων: έως και δυο σχολικά τμήματα.

Επικοινωνία για πληροφορίες και συμμετοχή καθημερινά 10.30-14.30 στα τηλέφωνα: 2421033938 και 2421305753.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου