ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά κιθάρας στον Λαύκο

βραδιά-κιθάρας-στον-λαύκο-851206

Μια βραδιά γεμάτη από ήχους κιθάρας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο Αρχοντικό Παρίση, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυκιωτών «Η δράση». Συγκεκριμένα η μεγάλης εμβέλειας καλλιτέχνης Εύα Φάμπα θα χαρίσει στο κοινό μία μαγική βραδιά με τους ήχους της κιθάρας της, συνοδευόμενη από τον Μηνά Μπόγρη κιθάρα και την Ντόρα Αθανασίου φωνή. Ποιητική παρέμβαση θα κάνει ο καταξιωμένος ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης, διαβάζοντας ποιήματα του μεγάλου ποιητή Τίτου Πατρίκιου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Εύα Φάμπα, κόρη του αξέχαστου σολίστα Δημήτρη Φάμπα, έχει κληρονομήσει τα καλλιτεχνικά γονίδια του πατέρα της, αναπτύσσοντας πολύ αξιόλογη δραστηριότητα διεθνώς. Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου, που θα συνεχιστούν φέτος για δεύτερη χρονιά, Θεωρητικός της Μουσικής, συγγραφέας και επιμελήτρια μουσικών εκδόσεων, ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας “Δημήτρης Φάμπας”, αποτελεί πολιτιστική πρέσβειρα της περιοχής ανά τον κόσμο και όπως είναι προφανές τα οικογενειακά καλλιτεχνικά γονίδια, σε συνάρτηση με τα, εκ πατρός, ακούσματα, καθόρισαν την εξέλιξή της στο πεδίο της μουσικής.
Ο Μηνάς Μπόγρης, ο οποίος συμμετείχε σε σεμινάρια μουσικής και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς σύνθεσης. Η Ντόρα Αθανασίου, η οποία έλαβε μαθήματα φωνητικής με δασκάλα την υψίφωνο Μαρίνα Κρίλοβιτς, έχει πραγματοποιήσει επίσης σειρά συναυλιών σε σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αλλού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου