ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξίδι στον «Καύκασο» του Ν. Καζαντζάκη

ταξίδι-στον-καύκασο-του-ν-καζαντζάκ-502553

Στον «Καύκασο» του Νίκου Καζαντζάκη ανέβηκε η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Βόλου και μαζί της ταξίδεψε το κοινό, στο πλαίσιο της μεγάλης διασχολικής εκδήλωσης για τον λογοτέχνη που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στην οποία συμμετείχε και η θεατρική ομάδα του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το σύνολο, σχεδόν, των γυμνασίων της Μαγνησίας. Μαθητές και καθηγητές, εκτός του ωραρίου διδασκαλίας, μόχθησαν, προκειμένου να παρουσιάσουν μια μικρή γεύση από τα «Ταξιδιωτικά» του Νίκου Καζαντζάκη.

Το θέμα που επεξεργάστηκε η θεατρική ομάδα του Α΄ Γυμνασίου Βόλου ήταν το ταξίδι – αποστολή του μεγάλου λογοτέχνη στον Καύκασο. «Να αγαπάς την ευθύνη» έλεγε, και εκεί το εφάρμοσε εμπράκτως.

Στο σύντομο χρόνο που της αναλογούσε, η ομάδα παρουσίασε ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή των μαθητών Ευαγγελίας Κατσάδα, Μαρίας Κουτσορεβύθη και Χρήστου Μακρή. Η θεατρική διδασκαλία και η επιλογή κειμένου ήταν του φιλολόγου Λεωνίδα Χριστοδουλίδη. Η ενδυματολογική προσέγγιση της γυμνάστριας Ελένης Χρηστίδη και τα σκηνικά του καθηγητή Καλλιτεχνικών Δημήτρη Αιβαλιώτη. Οι ομάδες θεάτρου και χορού του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου ετοιμάζουν την φετινή παράσταση θεάτρου και χορού του Σχολείου που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ στο Θέατρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Tης Νέας Ιωνίας στις 15 Μαΐου και η οποία θα εστιάζει στη δυνατή φιλία δύο εμβληματικών μορφών της ελληνικής λογοτεχνίας του Άγγελου Σικελιανού και του Νίκου Καζαντζάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου