ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τελειώνει η νύχτα που ζούμε»

τελειώνει-η-νύχτα-που-ζούμε-504774

Στις ανεξάντλητες ανθρώπινες δυνάμεις αναφέρθηκε ο Κώστας Χαρβαδέλλας με αφορμή τη προχθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του «Το ζεϊμπέκικο του νικητή» στο Public του Βόλου, υπενθυμίζοντας ότι όλες οι δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με διαρκή αγώνα. Με το συγγραφέα μίλησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και ξεπέρασε, κοιτώντας κατάματα το «θεριό» που λέγεται καρκίνος, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος τόνισε ότι: «πρέπει να αγωνιζόμαστε για όλα τα θέματα της ζωής μας». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι «ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που νικιέται» αρκεί να μην την αντιμετωπίσουμε με φόβο, αλλά αντίθετα με θάρρος και δύναμη ψυχής.

Ο συγγραφέας του συγκλονιστικού βιβλίου που παρουσιάστηκε χθες στο Βόλο, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον προσωπικό αγώνα ζωής που είχε αίσιο αποτέλεσμα, παρά τις δυσοίωνες, αρχικές, ιατρικές προβλέψεις. «Επιστράτευσα την ψυχή μου και την αγάπη μου για τη ζωή και κατάφερα να επιβιώσω» επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε ότι «ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία χτυπάει κάθε ελληνική οικογένεια και εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι, πέρα από την Ιατρική βοήθεια, να αναζητήσουμε τη βοήθεια της ψυχής μας. Είναι το μεγαλύτερό μας φάρμακο και το μεγαλύτερό μας όπλο».

Το «Ζεϊμπέκικο του νικητή» είναι ένα δυνατό μήνυμα φωτός και ελπίδας, με ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική κοινωνία, ειδικά στη σημερινή εποχή. Ο Κώστας Χαρδαβέλλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορούν να ανατραπούν τα δύσκολα, να βγούμε από το σκοτάδι στο φως. «Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο ίδιος, θα σηκώσει το κεφάλι. Η Ελλάδα έχει δυνάμεις, έχει πλούτο, ανθρώπους που μπορούν να τη σηκώσουν πάλι όρθια. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η νύχτα που ζούμε, τελειώνει σύντομα». Κλείνοντας, τόνισε ότι «με ελπίδα, πίστη ότι θα νικήσουμε, να μην το βάλουμε ποτέ κάτω, για να ανατρέψουμε τις δυσκολίες».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου