ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώτα Νέγκα: Εχουμε ανάγκη να αγαπάμε

γιώτα-νέγκα-εχουμε-ανάγκη-να-αγαπάμε-505750

Στον Βόλο έρχεται η Γιώτα Νέγκα μετά από μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες, με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Η νέα της παράσταση με τίτλο «Τα τραγούδια που λες», μία παράσταση που παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα και κατέκτησε κοινό και κριτικούς, έρχεται στο κέντρο της Ελλάδας, σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου στον πολυχώρο «LAB ART». Με αφορμή την αποψινή εμφάνιση, η Γιώτα Νέγκα μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για τη μουσική παλέτα που πλαισιώνει το αποψινό πρόγραμμα.

-Ποια ηχοχρώματα περιλαμβάνει η αποψινή σας εμφάνιση στο Lab Art;

Περιοδεύουμε με το πλήρες σχήμα και παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα με πολλά αγαπημένα τραγούδια. Η παράσταση στο Lab Art «είναι σαν βεντάλια», μπορούμε να πούμε ότι ανοίγει με το πρώτο μου τραγούδι που είπα ποτέ, και στην άλλη άκρη κλείνει με το τελευταίο κομμάτι που ερμήνευσα, και ξεδιπλώνοντας γεμίζει με τραγούδια γνωστά, που μου έμαθε ο πατέρας μου κάποτε, αναφορές σε συνθέτες και συνεργάτες όπως: Τσιτσάνης, Νικολόπουλος, Καραμουρατίδης, Άκης Πάνου αλλά και τραγούδια για γλέντι.

-Βλέποντας τα πρόσωπα των θεατών από τη σκηνή, διακρίνετε διαφορές πριν και μετά την κρίση;

Ναι, υπάρχει μια αισθητή συστολή σε σύγκριση με πιο παλιά. Υπάρχει φόβος για το τι θα γίνει, ένα σφίξιμο στην αρχή. Αλλά μετά χαλαρώνουμε και βλέπουμε τη θετική πλευρά. Όλοι κάνουμε πιο πίσω, το κοινό και εμείς οι μουσικοί και όλοι θέλουμε να νιώθουμε, να επικοινωνούμε, να υπάρχουμε αξιοπρεπώς. Η Τέχνη κυρίως ενώνει και αυτό έχουμε ανάγκη ως κοινωνία αυτή τη στιγμή. Και το να ενώνω, αυτό προσπαθώ και εγώ από τη σκηνή.

-Υπήρχαν στοιχεία που συντέλεσαν στο να αποξενωθούμε;

-Ναι , η κατάσταση μας έσπρωξε σε μεγάλες ταχύτητες και έναν «φορετό» τρόπο ζωής, ένα περιτύλιγμα που δε μας αρμόζει. Ξαναβρίσκουμε όμως την ανθρωπιά μας, επανατοποθετούμε τα πράγματα. Γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να αγαπάμε.

-Αισθάνεστε δικαιωμένη που δεν επιλέξατε το «εμπορικό» τραγούδι;

Κοιτάξτε, μπορεί να υπάρχει ποιότητα σε κάτι και να αρέσει σε πολύ κόσμο, να αφορά και να συγκινεί πολλούς, αν μιλήσουμε για όρους. Επέλεξα πάντα αυτό που μου αρέσει και αυτός ήταν ο δρόμος μου, νομίζω ότι είναι μια πορεία με γνώμονα το τι μου ταιριάζει και ..δεν έχω κουραστεί!

ΙΝΦΟ. Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:00, έναρξη 22:30. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 13 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 2421 40 3454 (ώρες 10:00-14:00, 17:00-21:00). Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα: Seven Spots (Κ. Καρτάλη 222 καθώς και Πολυμέρη με Περραιβού), Illusion RT (Τ. Οικονομάκη με Αγ. Νικολάου), Classic (Ερμού 187) και Viva.gr ή τηλεφωνικά στο 11876.

Χορηγός επικοινωνίας εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου