ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικαστικά μοτίβα ζωής

εικαστικά-μοτίβα-ζωής-515035

Εγκαινιάσθηκε την περασμένη Δευτέρα 27 Μαρτίου στο Χώρο Τέχνης «δ.» η έκθεση της εικαστικού Μαρίας- Ανδρομάχης Χατζηνικολάου με τίτλο «Μοτίβα Ζωής», την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου.

Πολλοί φιλότεχνοι παραβρέθηκαν στην επίσημη πρώτη της έκθεσης που προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Με τα έργα της η καλλιτέχνης κατάφερε να αναμοχλεύσει τις μνήμες των Βολιωτών, μέσα από ζωγραφικές παρεμβάσεις σε σπάνιο υλικό που κατάφερε να συλλέξει από το κλειστό εδώ και πολλές δεκαετίες εργοστάσιο Μεφσούτ, που η παραγωγή του ήταν τσιμεντοπλακάκια και πλακάκια με περίτεχνα σχέδια.

Ο άξονας των θεμάτων που πραγματεύεται είναι το τρίπτυχο: Ιστορία – Μνήμη -Αρχεία. Με βάση τον θεματικό αυτό άξονα και με πλήρη γνώση ότι η σκιαγράφηση του παρόντος και του μέλλοντος γίνεται μέσα από τα ίχνη του παρελθόντος, η Χατζηνικολάου δημιουργεί εικαστικά έργα τα οποία προσδιορίζουν το παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, την αλήθεια και την ψευδαίσθηση.

Η Βολιώτισσα εικαστικός είναι απόφοιτη της ΑΣΚΤ Αθηνών, μαθήτρια της Ρένας Παπασπύρου και καταξιωμένη εικαστικός στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχει συνεχή παρουσία σε πολλά projects, ατομικά και ομαδικά. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας Φιλοπάππου, καθώς και ιδρύτρια και εμπνεύστρια της ομάδας Artspirators. Το έργο της είναι πολύπλευρο και σύγχρονο. Η έκθεση «Life Patterns» (Μοτίβα Ζωής) θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου