ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά γεμάτη μουσική

βραδιά-γεμάτη-μουσική-520857

Με το πιο θερμό τους χειροκρότημα καλωσόρισαν οι Βολιώτες τον πολυβραβευμένο Πάνο Κόκκινο στη σκηνή του θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας. Η προχθεσινή, απόλυτα επιτυχημένη συναυλία τιμής προσέφερε στιγμές ψυχικής ευφορίας στους παριστάμενους, τους πολυάριθμους φίλους του κορυφαίου καλλιτέχνη, ο οποίος καθήλωσε το κοινό με τη συγκλονιστική ερμηνεία του.

Ο αειθαλής ερμηνευτής ανέβηκε στη σκηνή εμφανώς συγκινημένος και εξέφρασε τα συναισθήματά του με τα τραγούδια του και την ευαισθησία ψυχής που τον διακρίνει.

Η προχθεσινή βραδιά διοργανώθηκε ως ένδειξη τιμής προς έναν σημαντικό άνθρωπο, που υπηρέτησε με τόση ευπρέπεια και αξιοπρέπεια την ποιοτική ελληνική μουσική, και βραβεύτηκε επανειλημμένα στα Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τις εποχές που ήταν ορόσημο στον ελληνικό χώρο, και συμμετείχαν όλοι οι μεγάλοι συνθέτες και δημιουργοί που διαμόρφωσαν στη συνέχεια τον νεότερο μουσικό μας πολιτισμό.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν, στο πλαίσιο σειράς μεγάλων εκδηλώσεων με τίτλο: «Μέρες Μουσικής στην πόλη των Αργοναυτών», ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, το παγκόσμιο Δίκτυο «Περραιβία» – Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών, και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου, για να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και όπως του αξίζει, ένας σοβαρός και εξαίρετος καλλιτέχνης, που δικαιούται από όλους μας την αναγνώριση και τον σεβασμό, όπως είναι ο Πάνος Κόκκινος.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο Τόλης Κόκκινος, ενώ στο μεγάλο αυτό γεγονός συμμετείχε η Χορωδία Ενηλίκων «Ιωνία» με μαέστρο την Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Όσοι παραβρεθούν στην προχθεσινή εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Πάνο Κόκκινο να ερμηνεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις μεγάλες του επιτυχίες, που κέρδισαν βραβεία και διακρίσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών με τους οποίους έχει συνεργαστεί στη μεγάλη του -και άκρως επιτυχημένη- πορεία των 60 χρόνων στο ελληνικό τραγούδι.

Κλείνοντας, ο πάντα σεμνός καλλιτέχνης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους Βολιώτες για την παρουσία τους, ενώ υπογράμμισε ότι «το πιο μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα μου, είναι ο κόσμος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου