ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμύθητος θησαυρός της δυναστείας των Μινγκ βρέθηκε σε ποτάμι στην Κίνα

αμύθητος-θησαυρός-της-δυναστείας-των-524740

Πάνω από 10.000 χρυσά και ασημένια αντικείμενα από έναν θησαυρό που χρονολογείται από τη δυναστεία των Μινγκ πριν από 300 χρόνια, ανακαλύφθηκε σε ένα ποτάμι στην Κίνα.

Η μνημειώδης λεία, που βρισκόταν στον πάτο ενός ποταμού στην επαρχία Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα για πάνω από 300 χρόνια, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους.

Ένας μεγάλος αριθμός από χρυσά, ασημένια και χάλκινα νομίσματα ήταν μεταξύ των αντικειμένων που ανακτήθηκαν στη συμβολή των ποταμών Minjiang και Jinjiang περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Chengdu, ανακοίνωσαν οι αρχαιολόγοι τη Δευτέρα.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν κοσμήματα, σκεύη και σιδερένια όπλα, συμπεριλαμβανομένων ξιφών, μαχαιριών και λογχών, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Αρχαιολογίας και Πολιτιστικών Κειμηλίων της Σιτσουάν.

Πολλά αντικείμενα, που διατηρήθηκαν σε άψογη κατάσταση εξακολουθούν να φέρουν επάνω τους άψογα ανάγλυφα σχέδια και χαρακτικά.

Η ανακάλυψη τοποθετεί το ποτάμι ως την τοποθεσία μιας ιστορικής μάχης το 1649 μεταξύ του ηγέτη των εξεγερμένων αγροτών Zhang Xianzhong και των στρατιωτών της δυναστείας των Μινγκ, κατά την οποία περίπου 1.000 σκάφη φορτωμένα με χρήματα και κοσμήματα βυθίστηκε.

«Τα αντικείμενα που αποκαλύφθηκαν είναι τα πιο άμεσα και αδιάσειστα στοιχεία για τον προσδιορισμό της περιοχής όπου έγινε η μάχη» ανέφερε ο αρχαιολόγος Wang Wei στο Xinhuanet.

Η ανασκαφή του ποταμού ξεκίνησε τον Ιανουάριο προκειμένου να επωφεληθούν από την εποχή της ξηρασίας. Ο ομάδα χρησιμοποίησε αντλίες νερού μέρα και νύχτα για να αποστραγγίσει την κοίτη του ποταμού, προτού σκάψει σε βάθος πέντε μέτρων για να βρει τα πολύτιμα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, οι αρχαιολόγοι έχουν ανασκάψει μία περιοχή που καλύπτει 10.000 τετραγωνικά μέτρα και η ομάδα αναμένει να ξεθάψει ακόμη περισσότερους θησαυρούς πριν την ολοκλήρωση του έργου τον Απρίλιο.

Πηγή: RT

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου