ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική πρωτοβουλία

πολιτιστική-πρωτοβουλία-526108

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός φορέας, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα. Μια ομάδα ανθρώπων από τον π. Δήμο Ιωλκού ξεκίνησαν με πολύ αγάπη και μεράκι αυτή την πολιτιστική πρωτοβουλία, με σκοπό τη διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του τόπου.

Σήμερα το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» το έχουν «αγκαλιάσει» μέλη και φίλοι από όλη τη Μαγνησία και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Οι βασικοί στόχοι του είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας κι όχι μόνο, μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλων δράσεων όπως εκδόσεις (βιβλίων, περιοδικού, πολιτιστικού ημερολογίου), διαλέξεις, ποιητικές βραδιές και συναυλίες αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «σινέ-Ιωλκός» στη δροσερή αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου, με επιλεγμένες ταινίες από την ελληνική και ξένη παραγωγή, baazar βιβλίων και χριστουγεννιάτικων κατασκευών, υλοποίηση εκπ/κών προγραμμάτων κ.ά., πάντα σε συνεργασία με πνευματικές προσωπικότητες, φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος ίσως πυλώνας δράσεων είναι αυτός της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω της ενίσχυσης του εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας, ως απάντηση στην κρίση αξιών και αρχών της κοινωνίας μας. Έτσι από τις αρχές της ίδρυσής του, που συνέπεσε με την οικονομική κρίση, το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» προσπάθησε με όσα μέσα διαθέτει να προσφέρει βοήθεια σε οικογένειες της περιοχής που δοκιμάζονται και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Αυτό γίνεται με τη διανομή δεμάτων με τρόφιμα που συγκεντρώνονται από προσφορές τοπικών επιχειρήσεων και συμπολιτών μας, κυρίως στο θερινό σινεμά και άλλες εκδηλώσεις όπου αντί εισιτηρίου η είσοδος ορίζεται προαιρετικά με τρόφιμα μακράς διάρκειας. Η οικονομική δαπάνη για την αγορά των ειδών που προσφέρονται σε τακτική, μηνιαία σχεδόν βάση, συμπληρώνεται φυσικά από την ενίσχυση της συνδρομής των μελών και τα έσοδα από τα baazar βιβλίου και χριστουγεννιάτικων κατασκευών (Χριστουγεννιάτικο baazar) του εργαστηρίου γυναικών που αποτελούνται από μέλη και φίλες του Κέντρου. Σημειώνεται επίσης ότι τα βιβλία για τα baazar βιβλίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προσφέρουν εκδοτικοί οίκοι και άλλοι φορείς, αλλά κυρίως συμπολίτες μας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε άλλους συμπολίτες να αποκτήσουν αξιόλογα βιβλία σε πολύ καλές τιμές και παράλληλα ενισχύουν οικονομικά το Κέντρο εξασφαλίζοντας πόρους για τις κοινωνικές δράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου