ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το παιχνίδι της μοναξιάς

το-παιχνίδι-της-μοναξιάς-495845

«Αγάπη είναι ο φόβος που μας ενώνει με τους άλλους», γράφει ο Μανόλης Αναγνωστάκης στο ποίημά του «Η αγάπη είναι ο φόβος». Ο Αμερικανός συγγραφέας Ουίλιαμ Γκίμπσον λέει κάτι ανάλογο μέσα από το θεατρικό «Το παιχνίδι της μοναξιάς» που παρουσιάζεται την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 και ώρα 21:30 στο Ανοιχτό Θέατρο «Μπούρτζι» υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου, σε απόδοση – σκηνοθεσία Δάνη Κατρανίδη.

Δύο πρόσωπα

Ο Τζέρι και η Γκίτελ, δύο μοναχικά άτομα σε μια μεγαλούπολη, μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι. Ο Τζέρι αποτελεί μια κλασική περίπτωση εσωστρεφούς αρσενικού που περνάει υπαρξιακή κρίση. Ένας άντρας που μέσα στην πορεία της ζωής και του γάμου του με μια γυναίκα κοινωνικά ανώτερή του έχασε την ταυτότητά του κι αναζητά νέο νόημα ζωής.

Τότε ακριβώς, ενώ βρίσκεται σε διάσταση, συναντά την Γκίτελ Μόσκα, μια 30άρα ζωντοχήρα πολωνοεβραϊκής καταγωγής μεγαλωμένη στο Μπρονξ κι αποτυχημένη χορεύτρια. Ένα πλάσμα αύταρκες κι ευάλωτο συγχρόνως. Ένα σύγχρονο κορίτσι που ζει μόνο και υπερασπίζεται με πάθος τη μοναχικότητά του. Οι ήρωες ζουν μια ερωτική σχέση, μια σχέση που κυρίως υπαγορεύει ο φόβος της μοναξιάς, μέσα στα μικρά διαμερίσματα της απρόσωπης μεγαλούπολης.

Είναι ένα έργο τρυφερό που δίνει αφορμές στον καθέναν να θυμηθεί, να αναπολήσει μικρές προσωπικές στιγμές. Είναι έργο ταχύτατου ρυθμού, που περιγράφει τη ζωή μιας σχέσης μέσα σε έναν χρόνο. Στόχος των πρωταγωνιστών είναι να ανακαλύψουν ο ένας στο βλέμμα του άλλου πως δεν είναι μόνοι.

Τα σκηνικά – κοστούμια φιλοτέχνησε ο Γιώργος Πάτσας, ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νανούρη. Πρωταγωνιστούν ο Δάνης Κατρανίδης και η Χρύσα Παππά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου