ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε διεθνή συνάντηση ο «Προμηθέας»

σε-διεθνή-συνάντηση-ο-προμηθέας-534261

Εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά η εμφάνιση της μικτής χορωδίας δύο φωνών των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα την Παρασκευή 2 Μαρτίου. Η διεθνής συνάντηση ήταν αφιερωμένη στους συνθέτες U. Giordano, G. Telemann, A. Lotti, C. Monteverdi, G. Zarlino και H. Issac ενώ τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας, του Yπουργείου Παιδείας, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, του Δήμου Καρδίτσας και Μουζακίου καθώς και άλλων φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του «Παυσίλυπου», υπό τη διεύθυνση της Έρρικας Πατρικίου, οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων παρουσίασαν αφιέρωμα στον σπουδαίο νεοέλληνα συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, ερμηνεύοντας μεγάλες του επιτυχίες. Στο πιάνο τη χορωδία συνόδευσε ο επιφανής πιανίστας και συνθέτης Ηλίας Χατζόγλου. Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Σωκράτης και Μιχάλης Μπαντουβάς πλαισίωσαν με μπουζούκι τη χορωδία και ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, Άκης Χριστοφορίδης με κιθάρα. Η χορωδία των εκπαιδευτηρίων αποτελείται από τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου: Σταύρο Βοσινάκη, Δημήτριο Κούκουρα, Αικατερίνη–Μαρία (Μαριτίνα) Μπάλλα, Αντώνιο Μπενετάτο, Κωνσταντίνο Σαραντωνίδη, Ελένη–Μαρία (Μαριαλένα) Σιαφάκα, Τζοάννο Μηνά, Βασίλειο Φιλίππου, Πάρι Φκιαρά. Από τη Β΄ Γυμνασίου συμμετείχαν οι: Wu Τσατσούι, Wu Τσεσιάν, Σοφία Καλογήρου, Βικτώρια Μπέη, Αριστέα–Ελένη Παπαθανασίου και Κλοντιάν Φρόκου. Επίσης, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Ηλίας Απόστολος, Νικόλαος Μπατζιάκας και Γεώργιος Χαραλάμπους. Από την Α΄ Λυκείου οι Αντωνία Κουγκούνη, Αικατερίνη Πανταζή, Ραφαήλ–Ζήσης Τζοάννος και Φίλιππος Χόρτης. Από τη Β΄ Λυκείου, η Αλεξάνδρα Ζμπούγκιν και η Μαρία–Όλγα Μαρίνου, ενώ από τη Γ΄ Λυκείου, η Φωτεινή Κραβαρίτη και η Αμαλία Μαντζιάρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πλήθος επισήμων, εκπροσώποι φορέων, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί φίλοι του επιτυχημένου αυτού θεσμού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο καθηγητής και μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος εγκωμίασε τη χορωδία των εκπαιδευτηρίων για τις επιτυχημένες της παρουσίες εδώ και 5 χρόνια, καθώς και για τις εξαιρετικές φωνητικές επιδόσεις της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι καλύτερες χορωδίες της 8ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών χορωδιών θα εκπροσωπήσουν το Φεστιβάλ και την Ελλάδα σε μεγάλους διαγωνισμούς και φεστιβάλ του εξωτερικού .Η πολυβραβευμένη χορωδία του «Προμηθέα» περιμένει με αγωνία και τα φετινά αποτελέσματα που, όπως προβλέπουν οι διοργανωτές και η κριτική επιτροπή, αναμένονται ιδιαίτερα ευχάριστα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου