ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Κατάλληλο άνω των 16 το Beauty and The Beast λόγω ομοφυλόφιλου ήρωα

ρωσία-κατάλληλο-άνω-των-16-το-beauty-and-the-beast-λόγω-ομ-540605

Η νέα ταινία της Disney Η Πεντάμορφη και το Τέρας κρίθηκε ακατάλληλη για τους θεατές κάτω των 16 ετών στη Ρωσία, μετά την παρέμβαση υπερσυντηρητικού βουλευτή που ζητούσε την πλήρη απαγόρευσή της επειδή περιλαμβάνει «ομοφυλοφιλική σκηνή».

Στην ταινία του Μπιλ Κόντον ο Λε Φου (Τζος Γκαντ) είναι ερωτευμένος με τον Γκαστόν (Λουκ Έβανς). Ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ο Τζος Γκαντ είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος χαρακτήρας σε ταινία της Disney.

Η εταιρεία Walt Disney στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, εκτός της Γεωργίας και των Βαλτικών χωρών) επιβεβαίωσε ότι η ταινία θα προβληθεί στους ρωσικούς κινηματογράφους με την ένδειξη αυτή.

Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 16 Μαρτίου.

Πρόσφατα, ο δημιουργός της ταινίας Μπιλ Κόντον αποκάλυψε ότι Η Πεντάμορφη και το Τέρας περιλαμβάνει την «πρώτη αμιγώς ομοφυλοφιλική σκηνή» στην ιστορία της Disney. Οι παραγωγοί την κατέταξαν στην κατηγορία «ακατάλληλη για θεατές κάτω των 6 ετών», αν και οι κριτικοί που την είδαν δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην επίμαχη σκηνή.

Ο Ρώσος βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ χαιρέτισε την απόφαση των ρωσικών αρχών μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο βουλευτής, γνωστός για τις ομοφοβικές δηλώσεις του, είχε ζητήσει από το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού να απαγορεύσει την ταινία εφόσον αποδειχθεί ότι κάνει «προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας».

Η ταινία στοχεύει να επιβάλλει «τα νέα πρότυπα της ευρωπαϊκής ανοχής στα παιδιά των Ρώσων, για να πιστέψουν ότι αυτό είναι το φυσιολογικό» ισχυρίστηκε σε επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου