Ξενάγηση στο Μουσείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-03-07, 13:04:53
Από την επίσκεψη του Ομίλου Ερευνών Πηλίου στο μουσείο
Ξενάγηση στο Μουσείο Βόλου

Πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί με μεγάλη συμμετοχή, η προγραμματισμένη ξενάγηση των μελών, των γονέων και παιδιών του Ομίλου Ερευνών Πηλίου στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

 Τα μέλη του ομίλου συνάντησε στην είσοδο του μουσείου, η πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων», κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, η οποία ενημέρωσε τα μέλη του ομίλου ότι σκοπός του σωματείου είναι να αποτελεί το συνδετικό κρίκο του μουσείου με την κοινωνία.

Η ξεναγός και μέλος του σωματείου, κ. Μελίνα Κωστίδου, ξενάγησε τους επισκέπτες στον τεράστιο πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων της συλλογής του μουσείου, από την Παλαιολιθική Περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. «Οι δυο αίθουσες με τις αναπαραστάσεις τάφων, είναι εκπληκτικές. Η συλλογή χρυσών κοσμημάτων, οι επιτύμβιες στήλες της Δημητριάδας, τα πήλινα, χάλκινα και γυάλινα αγγεία, μας ενθουσίασαν» υπογραμμίζουν τα μέλη του Ομίλου Ερευνών Πηλίου.

Ο Ο.Ε.Π. ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του που τίμησαν με την παρουσία τους αυτήν του την προσπάθεια στη διάδοση της γνώσης και της ιστορίας του πολιτισμού μας. Ελπίζουμε σε επανάληψη τέτοιων συναντήσεων μορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=