ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια επιτυχημένη εκδήλωση

μια-επιτυχημένη-εκδήλωση-549308

Από τις πιο επιτυχημένες πολιτιστικές (και όχι μόνο) εκδηλώσεις ήταν αυτή που απολαύσαμε την περασμένη Δευτέρα στο «Καφέ της Επιστήμης» με διοργανωτές τον Όμιλο ΖΟΝΤΑ και τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου. Η ομιλήτρια Δρ. Αρίστη Καραπατή – Παπαγιαννοπούλου με θέμα την πολιτικοσατιρική εφημερίδα «Ραμπαγάς» 1978 – 1889, και με την εκφραστικότητα που τη διακρίνει, μας πήγε νοερά στην εποχή που θα σκιαγραφηθούν από την εν λόγω εφημερίδα τα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας.

Τελειώνοντας μάλιστα, η ομιλήτρια θα αναφερθεί στις συγγένειες και τις ομοιότητες του σήμερα με το χθες, για να κλείσει με το δίστιχο του Κλεάνθη Τριανταφύλλου (έκδοση του «Ραμπαγά»): «Από παλιανθρωπιά πνιγμένοι – Ανθρωπο θέμε Διογένη» και να αναρωτηθεί: «Κι εμείς σήμερα ΑΝΘΡΩΠΟ δεν αποζητούμε;»

Δεν αισθανόμαστε πνιγμένοι από ένα νέο – ραμπαγαδισμό, αφού οι νέοι Ραμπαγάδες στη Νέα Ραμπαγαδία της Ελλάδας, έξι και χρόνια τώρα συνεχίζουν να μας πνίγουν με υποσχέσεις ατελέσφορες και ασύστολα ψέματα, υποτιμώντας νοημοσύνη, αμαυρώνοντας την ιστορία μας, σπιλώνοντας την ελληνική μας περηφάνια, αλλά και την ίδια μας τη ζωή;

Τέτοιες φωνές, σαν της άξιας ομιλήτριας, μακάρι να πληθαίνουν….

Μαντ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου