ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική στις γειτονιές της πόλης

μουσική-στις-γειτονιές-της-πόλης-851206

Τις καθιερωμένες καλοκαιρινές εμφανίσεις θα πραγματοποιήσει η Φιλαρμονική Δήμου Βόλου στις γειτονιές της πόλης, απευθύνοντας πρόσκληση στους φίλους της μουσικής να δώσουν το «παρών».

Το ορκεστράλε σχήμα θα εμφανιστεί την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο θεατράκι της Νέας Δημητριάδας, την Τετάρτη 28 Ιουλίου στο πάρκο των Αλυκών, την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο πάρκο Χιλιαδούς, την Τετάρτη 4 Αυγούστου στον Άγιο Κωνσταντίνο (πλατεία Ραδιοφωνικού σταθμού), την Παρασκευή 6 Αυγούστου στην πλατεία Χρυσοχοΐδη, την Τετάρτη 11 Αυγούστου στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων και την Τετάρτη 18 Αυγούστου στην παραλία μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όλες οι συναυλίες έχουν ώρα έναρξης 21:15 μμ. και στην διοργάνωσή τους συμβάλλουν καταλυτικά τα αντίστοιχα συνοικιακά συμβούλια. Η Φιλαρμονική θα χαρίσει δροσερές και πασίγνωστες μελωδίες με ήχους από ένα ευρύ φάσμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Μεγάλο μέρος του φετινού προγράμματος περιλαμβάνει αξέχαστα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου που έγγραψε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας και για τον λόγο αυτό οι φετινές μουσικές περιπλανήσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου μας έχουν τον τίτλο «Στη γειτονιά σας με αγάπη νύχτα καλοκαιριού γλυκιά» από την γνωστή μεγάλη του επιτυχία , που σε πρώτη εκτέλεση ερμήνευσε ο Γιάννης Βογιατζής. Τα τελευταία χρόνια, η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε πολλές μεγάλες και άλλες μικρότερες ελληνικές πόλεις καθώς και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται και πλαισιώνει θεσμοθετημένες ή μη καλλιτεχνικές εκδηλώσεις των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δήμου μας. Τέλος, έχει συμμετάσχει αρκετές φορές σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ με επιτυχία.

Στις φετινές συναυλίες συνεργάζεται για μία ακόμη χρονιά ο γνωστός και καταξιωμένος μουσικός Γιάννης Πολίτης (μπουζούκι) ως σολίστ. Οι ενορχηστρώσεις των κομματιών είναι έργο του αεικίνητου μαέστρου της Φιλαρμονικής Γιώργου Καρυδάκη και των μουσικών της Βασίλη Τασούδη και Άγγελου Μαντζαφλέρη (Magic). Το φωνητικό μέρος ανοίγει ο καταξιωμένος τραγουδιστής Θωμάς Σκοτίδας ο οποίος κλείνει φέτος 13 χρόνια συνεργασίας με τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου. Ο καρπός της συνεργασίας τους ήταν το cd με τίτλο «Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ τον κόσμο». Παράλληλα, συνεργάζεται με χορωδίες του Δήμου ως σολίστ καθώς και με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ενώ συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα με αφιερώματα στην ελληνική μουσική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτο είναι το ευρύ φάσμα ρεπερτορίου που ερμηνεύει ο καλλιτέχνης όπως λαϊκό, έντεχνο, δημοτικό, οπερέτα, pop, rock, ballades και spirituals.

Τραγουδούν επίσης οι εξαιρετικοί και καταξιωμένοι στο είδος τους καλλιτέχνες Γιάννης Μπαλιάκος , ο οποίος συμπράττει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα για τρίτη χρονιά και η Χριστίνα Ιωαννίδη που συμπράττει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα για δεύτερη χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου